Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Αλ. Τσίπρας: Η συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο «χαλάει τη σούπα του success story»

Η συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο «χαλάει τη σούπα του success story», είπε από τη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας και εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά

Ως την πιο «ουσιαστική απόδειξή ότι τα μνημόνια και επιλογές της λιτότητας δε θα τελειώσουν αν συνεχίσετε να κυβερνάτε», χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, τη συζήτηση για το μεσοπρόθεσμο στη Βουλή.
Ο κ. Τσίπρας, είπε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ότι το κοινωνικό μέρισμα, το πλεόνασμα, η έξοδος στις αγορές, αποτελούν επινόηση της κυβέρνησης προκειμένου να «γλιτώσετε την εκλογική συντριβή, που δεν το βλέπω» και πρόσθεσε ότι η σημερινή συζήτηση στη βουλή «χαλάει τη σούπα του success story και θολώνει το παραμύθι περί τέλους του μνημονίου».
Ξεκινώντας την ομιλία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην επέτειο των 69 χρόνων από τη μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών της Ευρώπης και κατηγόρησε τις κυβερνήσεις πως όλα αυτά τα χρόνια, επέδειξαν αδράνεια, βάζοντας στο ράφι το θέμα των οφειλών της Γερμανίας απέναντι στον Ελληνικό λαό. Επίσης, δεσμεύτηκε πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη στήριξη και την εμπιστοσύνη λαού «αυτά τα χρόνια αδράνειας και αδιαφορίας δε θα γίνουν 70».
Σε ό,τι έχει να κάνει με την κυβέρνηση, υποστήριξε ότι ο κ. Σαμαράς λέει ψέματα όταν δηλώνει ότι τα μνημόνια τελείωσαν. «Οι πραγματικές σας προθέσεις είναι να δέσετε τη χώρα στο άρμα της λιτότητας για πολλά χρόνια, είπε. Επίσης, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό υποστηρίζοντας ότι παραμένει «κρυπτόμενος» και τόνισε ότι είναι «ο πρωθυπουργός των μονολόγων». Επίσης, ο κ. Τσίπρας στηλίτευσε εκ νέου την απουσία τού πρωθυπουργού από τη Βουλή κατά τη συζήτηση ενός κρίσιμου νομοθετήματος, και σχολίασε λέγοντας πως «ο κ. Σαμαράς, αντί να δοξαστεί κρυπτόμενος, θα καταρρεύσει κρυπτόμενος».
Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να υπάρξει αντιπαράθεση μεταξύ τους και μάλιστα «όπου επιλέξει ο κ. Σαμαράς», τόνισε ότι «δεν έχω πρόβλημα να συζητήσω την δική του πολιτική ατζέντα. Δέχομαι την πρόκληση να μη μιλήσουμε καθόλου για τα μνημόνια. Να μιλήσουμε για το αύριο. Να μιλήσουμε για το πώς θέλουμε τη χώρα. Για τη νέα Ελλάδα όπως λέει ο κ. Σαμαράς. Αλλά να μιλήσουμε και για την παλαιά Ελλάδα. Η παλιά Ελλάδα είναι αυτή που χρεοκόπησε και εσείς είστε αυτοί που τη χρεοκόπησαν. Εσείς είστε η παλιά Ελλάδα. Είστε οι πιο χαρακτηριστικοί εκπρόσωποι του παλιού, του γερασμένου πολιτικού συστήματος που έριξε τη χώρα μας στα βράχια».
Ο κ. Τσίπρας, πρόσθεσε επίσης, πως αν υπάρχει μια πιθανότητα για ρήξη με το παλιό και για την οικοδόμηση μιας Νέας Ελλάδας, «αυτό θα το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το λαό μας που με την ψήφο του θα ξεφορτωθεί το παλιό». Ευχόμενος δε να εμπιστευτεί ο λαός μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήδη από φέτος, δήλωσε πως το κόμμα του «δεν θα ξεχάσει τα χρέη του παρελθόντος, αλλά θα αγωνιστεί να μην τα κουβαλούν οι επόμενες γενιές».