Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Η ώρα της Ορεστιάδας ... Όλα έτοιμα για τις μάχες της ανόδου στη Volleyleague

Η ώρα της αλήθειας έφτασε για τους ΑΟΝ Αργυρούπολης (1ος όμιλος), ΣΑ Κολλεγίου Αθηνών (2ος όμιλος), ΑΟ Ορεστιάδας (3ος όμιλος), τους τρεις πρωταθλητές των ομίλων της Α2 Ανδρών που μαζί με την ΜΕΝΤ (νικήτρια του μπαράζ των δευτεραθλητών) θα διεκδικήσουν τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στη Volleyleague της επόμενης περιόδου.
Τις δύο θέσεις για τη μεγάλη κατηγορία θα πάρουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίες μετά την ολοκλήρωση των δύο ειδικών τουρνουά ανόδου που θα φιλοξενηθούν σε Νέα Πέραμο (2-4 Μαΐου) και Ορεστιάδα (9-11 Μαΐου). Κι αν η Ορεστιάδα διεκδικεί την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία, το σίγουρο είναι ότι Αργυρούπολη, Κολλέγιο, ΜΕΝΤ αν καταφέρουν να βρεθούν στην πρώτη δυάδα θα γράψουν ιστορία καθώς για πρώτη φορά θα αγωνιστούν στη μεγάλη κατηγορία.
Λίγες ώρες πριν το πρώτο σερβίς στο κλειστό γυμναστήριο "Γεώργιος Τσαλδάρης" της Νέας Περάμου οι τέσσερις προπονητές των ομάδων έκαναν τις δικές τους εκτιμήσεις για τις μάχες της ανόδου, κι όλοι ανεξαιρέτως παραδέχθηκαν ότι πρόκειται για ένα ισορροπημένο γκρουπ όπου όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες.
Το πρόγραμμα και οι διαιτητές των αγώνων του 1ου ειδικού τουρνουά της Α2 Ανδρών έχει ως εξής:
Κλειστό Γυμναστήριο 'Γεώργιος Τσαλδάρης' - Νέα Πέραμος
1η αγωνιστική - Παρασκευή 2/5
17.00, ΑΟ Ορεστιάδας – ΑΟΝ Αργυρούπολης (Νικολόπουλος-Αβραμίδης)
19.00, ΣΑ Κολλεγίου – ΜΕΝΤ (Μόσχος-Τσιμπινός)
2η αγωνιστική - Σάββατο 3/5
17.00, ΣΑ Κολλεγίου – ΑΟ Ορεστιάδας (Αβραμίδης-Κουτσούλας)
19.00, ΜΕΝΤ – ΑΟΝ Αργυρούπολης (Φραγκάκης-Μόσχος)
3η αγωνιστική - Κυριακή 4/5
16.00, ΑΟ Ορεστιάδας – ΜΕΝΤ (Κουτσούλας-Νικολόπουλος)
18.00, ΑΟΝ Αργυρούπολης – ΣΑ Κολλεγίου (Τσιμπινός-Φραγκάκης)
Οι αγώνες και των δύο ειδικών τουρνουά θα μεταδοθούν μέσω live streaming από το www.volleyball.gr και το www.volleynews.gr

Νίκος Αντωνιάδης (ΑΟ Ορεστιάδας): Η Ορεστιάδα συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη διαδικασία των μπαράζ ανόδου με τον Νίκο Αντωνιάδη να παραδέχεται ότι: «Η περσινή εμπειρία είναι πολύ σημαντική και θέλουμε να αποδείξουμε ότι το πάθημα μας έγινε μάθημα. Είμαστε σε καλή κατάσταση, το δείξαμε στα φιλικά που κάναμε με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και την Μινιόρ Πέρνικ κι ανυπομονούμε να ξεκινήσουν οι αγώνες… Αν είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι θα μπορέσουμε να πάρουμε την άνοδο».
Ο τεχνικός της Ορεστιάδας δεν ξεχωρίζει κανέναν αντίπαλο αφού καθώς είπε: «Όπως έχω δει τις ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο κι η άνοδος θα κριθεί στις λεπτομέρειες Δεν φοβόμαστε κανέναν, σεβόμαστε και υπολογίζουμε όλες τις ομάδες. Στο πρώτο τουρνουά πάντως θα φανεί ποιοι θα έχουν τις καλύτερες πιθανότητες αλλά δεν θα ξεκαθαρίσει κάτι»
Ο κ. Αντωνιάδης τόνισε ότι «το πρόγραμμα είναι σχεδόν αδιάφορο αφού όλοι παίζουν με όλους απλά θα είναι κουραστικό κι ελπίζω να μην έχουμε τραυματισμούς», ενώ όταν του ζητήσαμε να κάνει μία πρόβλεψη για τις δύο ομάδες που θα ανέβουν απάντησε: «Δεν θέλω και δεν μπορώ να κάνω κάποια πρόβλεψη… Δεν χρειάζεται να λέμε μεγάλα λόγια αλλά να παίξουμε καλό βόλεϊ και να πετύχουμε τον στόχο μας».