Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Η ορκωμοσία της νέας Περιφερειακής Αρχής ΑΜΘ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου η ορκωμοσία του νέου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ.Γεώργιου Παυλίδη, των Αντιπεριφερειαρχών και του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου, στον 1ο όροφο του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης στην Κομοτηνή.
Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων τέλεσε τον αγιασμό και την ορκωμοσία του Περιφερειάρχη κ. Γεώργιου Παυλίδη και απηύθυνε ευχές προς το νέο Περιφερειάρχη και τους νεοεκλεγέντες συμβούλους. Με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν οι σύμβουλοι των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ.
Στην τελετή παραβρέθηκαν οι Υπουργοι Γ. Ντόλιος και Α. Δερμεντζόπουλος, βουλευτές της περιοχής, Δήμαρχοι, Γενικοί Γραμματείς, αντιπροσωπεία από ην Περιφέρεια του Σμόλιαν, ο απερχόμενος και ο νέος Πρύτανης του ΔΠΘ Θανάσης Καραμπίνης, εκπρόσωποι αρχών και φορέων και όλοι οι Μητροπολίτες της Περιφέρειας.

Οι πρώτες σκέψεις του νέου Περιφερειάρχη


Όπως αναφέρει το xanthipress.gr, στη διάρκεια της ομιλίας του ο νέος Περιφερειάρχης ευχαρίστησε για την τιμή που έγινε προς το πρόσωπό του και τόνισε οτι το εκλογικό αποτέλεσμα μαρτυρά και τις υψηλές προσδοκίες που έχει η κοινωνία από τη νέα περιφερειακή αρχή.
Η ασυμβίβαστη προσωπική του δέσμευση, ανέφερε ότι είναι να λειτουργήσει χωρίς αποκλεισμούς και περιχαρακώσεις με κοινωνική και περιφερειακή συνοχή. Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Παυλίδης έθεσε ένα συνοπτικό περίγραμμα των στόχων του για την περιφέρεια του αύριο, με όραμα, ρεαλισμό και βούληση για ρήξεις και ανατροπές που πρέπει να γίνουν. Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του στην οικονομική κατάσταση και την κρίση που πλήττει την περιοχή και οριοθέτησε την Περιφέρεια ως πυλώνα για τη δημιουργία ενός νέου περιβάλλοντος στην περιοχή με στόχο την ανάπτυξη.
Με το τέλος της ομιλίας καταχειροκροτούμενος ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κάλεσε τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Ντόλιο ως καθ’ ύλην αρμόδιο, ο οποίος έκανε σύντομο χαιρετισμό δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία της αυτοδιοίκησης σε επίπεδο περιφέρειας, ιδιαίτερα για τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην ανάπτυξη της περιοχής μας και της πατρίδας μας. 
Η τελετή ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του Πρακτικού Ορκωμοσίας.