Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Κατάσχεση 2 τόνων ακατάλληλων οστράκων στην Αλεξανδρούπολη

Δύο χιλιάδες εβδομήντα εννέα κιλά (2.079 kgr) όστρακα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.
Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών Γραφείου Ασφάλειας και Αλιείας Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, σε διενεργηθέντα έλεγχο μεσημβρινές ώρες σήμερα, στην περιοχή «ΜΑΚΡΗ» Αλεξανδρούπολης σε Φ.Ι.Χ. όχημα διαπιστώθηκε ότι ο 67χρονος οδηγός του οχήματος και ο 37χρονος συνοδηγός, μετέφεραν από κοινού, ποσότητα οστράκων με σκοπό την πώληση – εμπορία χωρίς τα νόμιμα παραστατικά και συνοδευτικά έγγραφα.
Το ανωτέρω όχημα οδηγήθηκε στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης όπου κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν σαράντα επτά (47) σάκους οστράκων του είδους «Τελλίνα» (Donax trunculus) συνολικού βάρους χιλίων διακοσίων ενενήντα οκτώ κιλών (1.298 kgr) υπολειπομένων διαστάσεων, ήτοι από 2,4 έως 2,8 εκατοστά, μικρότερα του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των τριών εκατοστόμετρων (3,0cm), ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και σαράντα επτά (47) σάκους οστράκων του είδους «Αχιβάδα» (Ruditapes decussatus) συνολικού βάρους επτακοσίων ογδόντα ενός κιλών (781 kgr) εκ των οποίων το μεγαλύτερο μέρος (32 σάκοι) περί τα πεντακόσια δέκα κιλά (510kgr) υπολειπομένων διαστάσεων, ήτοι από 3,2 έως 4,0 εκατοστά, μικρότερα του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των τεσσεράμισι εκατοστόμετρων (4,5cm), ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, συνελήφθησαν ο 67χρονος και ο 37χρονος, ενώ κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες οστράκων καθώς και το Φ.Ι.Χ. όχημα.