Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2014

Πτώση της στάθμης των νερών του Έβρου αναμένουν οι Αρχές

Εκτόνωση του φαινομένου της ανόδου της στάθμης του ποταμού Έβρουαναμένουν, τα επόμενα 24ωρα, οι αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες παραμένουν σε εγρήγορση, ώστε να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.
Μετά την απότομη αύξηση της ροής υδάτων που προκλήθηκε από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στο κεντρικό, ανατολικό και νοτιοανατολικό τμήμα της Βουλγαρίας, υπήρξε σημαντική αύξηση της στάθμης στην ελληνική κοίτη του ποταμού με παροχές που ξεπέρασαν τα 1.200 κυβικά μέτρα ανά δευτερόλεπτο.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες εκτιμούν ότι από τη Δευτέρα υπάρχει μείωση περίπου στα 950 κυβικά μέτρα ανά δευτερόλεπτο, σε βαθμό που επιτρέπει να μιλούν για εκτόνωση του φαινομένου τα επόμενα 24ωρα.
«Με εντολή του Περιφερειάρχη, Γιώργου Παυλίδη, επισκεφθήκαμε τις περιοχές, όπου μπορεί να προκύψουν προβλήματα στα αναχώματα, συνοδεία των τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας και σε συνεργασία με τους κατά τόπους δήμους με στόχο να μην κινδυνεύσουν οι κάτοικοι και οι περιουσίες τους» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας ΈβρουΔημήτρης Πέτροβιτς.
Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης παραμένουν σε διαρκή ετοιμότητα, παρακολουθώντας την εξέλιξη του φαινομένου και συστήνουν -μεταξύ άλλων- σε κτηνοτρόφους και αγρότες που δραστηριοποιούνται κοντά στα αναχώματα να απομακρύνουν απ' αυτά μηχανήματα και ζώα και γενικότερα να μην τα πλησιάζουν.