Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Μεσογειακό κύπελλο Συγχρονισμένης κολύμβησης: Μια διοργάνωση, πολλά αστέρια, δυνατές συγκινήσεις

Του Γιώργου Πανταζίδη

Η Αλεξανδρούπολη απέδειξε ότι μπορεί να φέρει εις πέρας και σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις. Το μεσημέρι της Κυριακής έπεσε η αυλαία του Μεσογειακού (επί της ουσίας μίνι παγκόσμιου) κυπέλλου συγχρονισμένης κολύμβησης αλλά οι αναμνήσεις και οι όμορφες στιγμές θα μείνουν για πολύ καιρό χαραγμένες σε όσους έζησαν τους αγώνες από κοντά.
Η πρωτεύουσα του Έβρου είχε την τύχη να φιλοξενήσει μερικές από τις μεγαλύτερες δυνάμεις παγκοσμίως, στο άγνωστο για τους περισσότερους, είναι αλήθεια άθλημα. Ωστόσο, ο κόσμος το αγκάλιασε με πρωτόγνωρη θέρμη.
Από το μεσημέρι της Παρασκευής και έως το τέλος των αγώνων , στις κερκίδες του νέου κλειστού κολυμβητηρίου δεν έπεφτε καρφίτσα. Οι αθλήτριες που σε λίγα χρόνια θα αποτελούν την αφρόκρεμα του αθλήματος, τα αυριανά αστέρια – πρωταγωνίστριες σε Ολυμπιάδες και Παγκόσμια πρωταθλήματα – συνοδεύονταν σε κάθε τους προσπάθεια, από θερμά χειροκροτήματα.
Το θέαμα που πρόσφεραν ήταν υψηλού επιπέδου και χάρισαν ομορφιά και χάρη στο νερό της πισίνας. Οι περισσότερες αποστολές είχαν να λένε τα καλύτερα για το νέο κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης και αυτό μαζί με την προσφορά και τις υπηρεσίες των τοπικών αρχών και των πολλών εθελοντών, αποτελούν εχέγγυα όχι μόνο για την επιτυχία των αγώνων αλλά και για να μας ανατεθεί και πάλι μια μεγάλη (γιατί όχι και διεθνή) διοργάνωση στο προσεχές μέλλον.
Η ευγενής άμιλλα, ο υγιής ανταγωνισμός θριάμβευσαν και αυτό το έβλεπες παντού. Αγκαλιές, φιλιά, χαμόγελα, φιλίες μεταξύ αθλητριών από διάφορες εθνικότητες, κυριάρχησαν. Η φωτογραφία με τις Ρωσίδες και τις Αμερικανίδες αγκαλιασμένες, που θα μείνει στην ιστορία, μιλά από μόνη της και δείχνει το μεγαλείο του αθλητισμού.
Από τις πλέον δυνατές και συγκινητικές στιγμές στο τέλος, όταν τα κορίτσια της εθνικής μας ομάδας έσυραν το συρτάκι και έτρεξαν να τις αγκαλιάσουν και να τις ακολουθήσουν περιμετρικά της πισίνας, οι αθλήτριες της Ρωσίας, της Ιταλίας, της Αιγύπτου και πολλές άλλες ….
Στο αγωνιστικό κομμάτι μεγάλη κυρίαρχη η Ρωσία. Από πίσω της, Ισπανία, Ιταλία…. Η Εθνική Ελλάδας ήταν από τις μεγάλες πρωταγωνίστριες και σε μια δύσκολη περίοδο, με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό χωρίς υποδομές, με στάδια υπό κατάρρευση, κατάφερε να φέρει μετάλλια και να κοιτά στα μάτια τις μεγάλες δυνάμεις, διαθέτοντας αθλήτριες με μέλλον και μεγάλες δυνατότητες.
Οι αποστολές των κοριτσιών αποχαιρέτησαν την Αλεξανδρούπολη με συγκίνηση και με όμορφες αναμνήσεις, αποτελώντας τους καλύτερους πρεσβευτές για την πόλη μας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που εξέφρασαν την επιθυμία να ξαναεπιστρέψουν και αυτό δεν είναι διόλου μικρό πράμα ….