Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Μια έκθεση ...κόσμημα στο Εθνολογικό από τον Σύλλογο «Ευ-κοσμώ»

Τις μοναδικές δημιουργίες των μελών του Συλλόγου Φίλων Χειροποίητου Κοσμήματος «Ευ-κοσμώ» έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά ως και αύριο το μεσημέρι όσοι επισκεφθούν το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης στην Αλεξανδρούπολη. Κοσμήματα από διάφορα υλικά, πάντα φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι, από ανθρώπους κάθε ηλικίας που μαθαίνουν τα μυστικά του χειροποίητου κοσμήματος από τον αγαπημένο τους δάσκαλο, τον αργυροχρυσοχόο Δημήτρη Γκενόπουλο.
Όπως λέει ο ίδιος στη «ΓΝΩΜΗ», στην έκθεση παρουσιάζονται παλαιότερες δουλειές των μελών του συλλόγου από πολύτιμα και μη μέταλλα, ημιπολύτιμες πέτρες, αλλά και ένα πλήθος άλλων ετερόκλητων υλικών, όπως υφάσματα, κομμάτια από ανακυκλωμένο αλουμίνιο, ακόμη και ξηρούς καρπούς, ενώ για το σύλλογο που συστάθηκε πρόσφατα, αναφέρει: «Μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγάπη για το κόσμημα, έφτιαξε τον σύλλογο φίλων χειροποίητου κοσμήματος Αλεξανδρούπολης.

 Στόχος του συλλόγου είναι η προσφορά γνώσεων, μέσων και κινήτρων, στους φιλότεχνους της πόλης, ώστε να ασχοληθούν ερασιτεχνικά με τον μαγικό κόσμο του κοσμήματος. Σε μικρότερες ηλικίες, κυρίως παιδική και εφηβική, η ενασχόληση αυτή μπορεί να γίνει ισχυρό εφαλτήριο, για τη συνέχιση των σπουδών σε επαγγελτικό επίπεδο. 

Σε κάθε περίπτωση, το άμεσο κέρδος είναι η ψυχική ευφορία  που νιώθει κανείς, μέσω αυτής της τόσο σπουδαίας τέχνης. Ο σύλλογος έχει ανοιχτές τις πόρτες του σε κάθε ενδιαφερόμενο, και οι εγγραφές για τον πρώτο κύκλο μαθημάτων έχουν ξεκινήσει». (Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6937097303)

moto
Η έκθεση θα διαρκέσει έως 2 Οκτωβρίου. Ώρες λειτουργίας: 10:00-14:00 και 18:00-21:00 εκτός απογεύματος Τετάρτης.