Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Μεγάλη η συμμετοχή στην Ιστορική Ποδηλατοβόλτα Αλεξανδρούπολης:

Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και οι Ποδηλάτες του ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησαν την περασμένη Κυριακή την πρώτη Ιστορική Ποδηλατοβόλτα Αλεξανδρούπολης με τίτλο: “ Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ”. Επρόκειτο για μια περιπλάνηση στον χώρο και στον χρόνο, στις γειτονιές και τα μνημεία που σημάδεψαν την γέννηση της πόλης μας και καθόρισαν τη μετέπειτα πορεία της.
Η εκκίνηση δόθηκε στην στροφή του πάρκου Εγνατία στις 11:00 π.μ. την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου και ο τερματισμός στο Μουσείο, οπου προβλήθηκε σπάνιο φωτογραφικό αρχείο από τη συλλογή του Μουσείου. Ιστορική αφήγηση από τον Γιάννη Κουκμά, Κοινωνικό Ανθρωπολόγο – Ιστορικό.
Σεβόμαστε τον ΚΟΚ και τηρούμε τους κανόνες καλής συμπεριφοράς στον δρόμο και μεταξύ μας.
Η ιστορική ποδηλατοβόλτα από Εθνικό και Εθνολογικό μουσείο, με τα μάτια του Προέδρου του ΜΓΣ Εθνικού Μανώλη Βουκουρεσλή:
Την Κυριακή 14/9 συμμετείχα κι εγώ στην "Ιστορική Ποδηλατοβόλτα" που διοργάνωσαν οι Ποδηλάτες του Εθνικού σε συνεργασία με το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης.
Η καλή παρέα και ο καλός καιρός βοήθησαν να απολαύσουμε μια πολύ όμορφη βόλτα που μας έδωσε την ευκαιρία να θυμηθούμε (οι μεγαλύτεροι) παλιές εικόνες της Αλεξανδρούπολης και ταυτόχρονα να μάθουμε κάποιες άγνωστες πτυχές της μικρής αλλά σημαντικής ιστορίας της.
Πιστεύω ότι αυτή η Ποδηλατοβόλτα αξίζει να επαναληφθεί και να συμμετέχουν όσο περισσότερα νέα παιδιά γίνεται, ενώ στο μέλλον μπορεί να προσφέρεται ως μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στους επισκέπτες της πόλης μας. Θερμά συγχαρητήρια στους εμπνευστές της ιδέας και ιδιαίτερα στον φίλο Γιάννη Κουκμά που φρόντισε για την ευχάριστη και ενδιαφέρουσα ξενάγηση, καθώς και στον Αρίωνα Βαραγιάννη που φρόντισε για την ασφάλεια των συμμετεχόντων.
Ο Εθνικός ως ιστορικός σύλλογος έχει ψηλή προτεραιότητα την ανάδειξη της ιστορίας του τόπου και είναι περήφανος να συνεργάζεται για τον σκοπό αυτό με φορείς όπως το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης που επιτελεί τεράστιο έργο, καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό που υπήρχε στην καταγραφή της Θρακιώτικης Ιστορίας.