Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

«Προκλητική» αγωγή της Coca-Cola εναντίον απεργών

Με νέα αγωγή εναντίον 28 εργαζομένων και συνδικαλιστών, που σχετίζονται με το μποϊκοτάζ των προϊόντων της, με σκοπό την επαναλειτουργία του εργοστασίου της στη Θεσσαλονίκη επιστρέφει η Coca-Cola, απαιτώντας από απεργούς και απολυμένους ένα εκατομμύριο ευρώ (!) ως«χρηματική ικανοποίηση για ηθική βλάβη».
Αυτό, μάλιστα, λίγο καιρό μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που στα τέλη Αυγούστου έκρινε νόμιμο μέτρο πίεσης το μποϊκοτάζ.
Για αγωγή-πρόκληση μιλούν οι εργαζόμενοι, που τονίζουν ότι δεν πτοούνται και συνεχίζουν τον αγώνα τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιεχόμενο της αγωγής της εταιρείας που κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών είναι παρόμοιο με της προηγούμενης, που ζητούσε να κηρυχθεί παράνομο το μποϊκοτάζ, και αμφισβητεί τη συνταγματικότητα του μποϊκοτάζ ως συνδικαλιστικού μέσου.
Η αγωγή, η οποία στρέφεται κατά όλων των μελών της διοίκησης της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, των μελών της διοίκησης του σωματείου των εργαζομένων της Coca-Cola 3Ε στο εργοστάσιο της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, και κατά άλλων απεργών ή απολυμένων της εταιρείας που καλούν σε μποϊκοτάζ, πήρε δικάσιμο για τον Φεβρουάριο του 2017.

efsyn.gr