Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

«ΚΙΒΩΤΟΣ» & UPLO: Σπιτάκια για τα αδέσποτα του καταφυγίου Αλεξανδρούπολης

Περιστοιχισμένοι από τους καλύτερους και πιο κεφάτους (τετράποδους) βοηθούς, οι εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου Αλεξανδρούπολης «Κιβωτός» και η ακούραστη ομάδα Uplo, ένωσαν τις δυνάμεις τους και ετοίμασαν σπιτάκια για τα αδέσποτα ζώα του πρόχειρου καταφυγίου, το πρωί της Κυριακής.
Η κατάσταση που επικρατεί, εδώ και χρόνια, στο καταφύγιο του δήμου Αλεξανδρούπολης, όπως είναι γνωστό, δεν είναι καλή, ούτε σύμφωνη με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.Αρχικά, ο αριθμός των ζώων που έχουν συγκεντρωθεί εκεί είναι σχεδόν τριπλάσιος από αυτόν που θα έπρεπε, με αποτέλεσμα οι υποδομές να υστερούν, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εθελοντών. Έτσι, κι ενόψει ενός ακόμη χειμώνα, εθελοντές, συνεπικουρούμενοι από την εταιρεία «Ακρίτας», που πρόσφερε ξυλεία και το ραδιοταξί «Φάρος» που μετέφερε τους εθελοντές από την πόλη στο καταφύγιο και τούμπαλιν, έφτιαξαν «κιβωτούς» για τα αδέσποτα ζώα που φιλοξενούνται εκεί, προκειμένου να είναι όσο το δυνατόν πιο προστατευμένα από τις καιρικές συνθήκες.
Οι τετράποδοι φίλοι υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό τους εθελοντές, δείχνοντας την περιέργεια, αλλά στη συνέχεια και την ευγνωμοσύνη τους, με τον τρόπο που μόνο αυτοί γνωρίζουν…

Κ.Η.