Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Στις 25 Οκτωβρίου το πρώτο σέρβις, Εθνικός και άλλοι δυο εκτός ΟΠΑΠ

Νέα δεδομένα προκύπτουν στην Volleyleague μετά την σημερινή 110η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΑΠ. Η εκκίνηση του πρωταθλήματος στις 25 Οκτωβρίου για να βοηθηθεί η προσπάθεια των διοικούντων της ΜΕΝΤ να πάρουν άδεια και η στάση που θα τηρήσει ο ΟΠΑΠ στην συνεργασία του με το άθλημα ήταν οι δύο «καυτές πατάτες» που είχαν στα χέρια τους τα 12 μέλη της ΕΣΑΠ.
Στο θέμα της εκκίνησης του πρωταθλήματος αποφασίστηκε αυτή να γίνει αντί στις 18 στις 25 Οκτωβρίου προκειμένου το πρωτάθλημα να ξεκινήσει με 12 ομάδες και όχι με 11. η ΕΣΑΠ με αυτήν την καθυστέρηση κερδίζει χρόνο για να κλείσουν – αν κλείσουν – οι «πληγές» της μη αδειοδότησης των ΜΕΝΤ και Άρη. Αυτές οι ομάδες, όπως και ο ΠΑΟΚ, που μετέχουν στον Β΄ όμιλο του League Cup δεν θα αγωνιστούν στο League Cup που θα ξεκινήσει κανονικά την επόμενη εβδομάδα στις 11 Οκτωβρίου.
Στο δεύτερο «καυτό» θέμα της ημέρας υπήρξε μεγάλη ένταση με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο του ΤΑΑ ΠΑΟΚ Γιώργο Ανδρέου. Ο τελευταίος ενημέρωσε τους παριστάμενους ότι η ομάδα του έχει έρθει σε συμφωνία με στοιχηματική εταιρεία και δεν επιθυμεί την χορηγία του ΟΠΑΠ. Το ίδιο έχει πράξει και ο Ολυμπιακός αλλά και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, γεγονός που πλέον θέτει σε κίνδυνο την συνολική χορηγία του ΟΠΑΠ στην Volleyleague.
Το θέμα θα κλείσει θετικά ή αρνητικά τις επόμενες μέρες όταν θα υπάρξει καθοριστική συνάντηση με τους διοικούντες την ΟΠΑΠ Α. Ε.
Κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου έγινε ενημέρωση των μελών από τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατόρο για τις επαφές με τους εκπροσώπους των διαιτητών και για την πορεία των διαπραγματεύσεων που γίνονται επί των προτάσεων της ΕΣΑΠ σχετικά με τις αποζημιώσεις. Αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τους διαιτητές και οι προσπάθειες για την επίτευξη κεντρικής συμφωνίας ωστόσο το σύνολο των εκπροσώπων των ΤΑΑ διατύπωσαν τη δυσαρέσκεια τους για την αντιμετώπιση που έχουν τύχει οι προτάσεις από τους διαιτητές με δεδομένο ότι οι αμοιβές της ΕΣΑΠ στους διαιτητές είναι από τις υψηλότερες σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αλλά και σε σύγκριση με τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας.
Έγινε ενημέρωση και επικύρωση της συμφωνίας μεταξύ ΕΣΑΠ, ΕΟΠΕ και ΠΑΣΑΠ για το νέο δίκαιο που θα διέπει τις σχέσεις των εμπλεκόμενων φορέων. Η ΕΣΑΠ αναμένει πλέον την σχετική υπουργική απόφαση για να κλείσει οριστικά και το θέμα της αύξησης των ξένων παικτών νωρίτερα από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου αλλά και της συμμετοχής των ελληνικών ομάδων σε διεθνείς διοργανώσεις.
Ο εκπρόσωπος του Α.Ο.Φοίνικα Σύρου στην ΕΣΑΠ Γιώργος Λεονταρίτης παραιτήθηκε από πρόεδρος της Επιτροπής πρωταθλήματος και η αντικατάσταση του θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.