Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Volleyleague 2014-15: Η Ορεστιάδα η ψηλότερη ομάδα και ο Εθνικός το μικρότερο μ.ο. ηλικίας

Ο Α.Ο.Ορεστιάδας είναι η πιο ψηλή ομάδα του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ 2014-15 με μέσο όρο ύψους 1.97. Στον αντίποδα η Κηφισιά που έχει την πιο «κοντή» ομάδα με ύψος 1.91. Το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας έχει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με 24,9 χρόνια και το μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας τον έχει ο Α.Ο.Κηφισιάς με 28,7 έτη. Συνολικά 39 ξένοι έχουν δηλωθεί να αγωνιστούν (υπό προϋποθέσεις των διεθνών και εγχώριων κανονισμών περί μεταγραφών και δελτίων) χωρίς να υπολογίζεται ο Αμερικανός Λόουσον του ΠΑΟΚ που αποχώρησε.
Έξι ομάδες (χωρίς να υπολογίζεται ο ΠΑΟΚ μέχρι να βρει τον αντικαταστάτη του Λόουσον) έκαναν από τέσσερις μεταγραφές ξένων παικτών ενώ αυτό που δεν έχει προηγούμενο είναι η διασπορά των εθνοτήτων. Για πρώτη φορά έχουμε παίκτες από 19 χώρες του πλανήτη και μάλιστα προηγμένες βολεϊκά όπως η Βραζιλία, οι ΗΠΑ, η Σερβία, η Ιταλία, η Ισπανία αλλά και από τις περισσότερες χώρες της βαλκανικής χερσονήσσου. Σημαντιή αύξηση παρουσιάζουν οι αμερικανοί, οι Μαυροβούνιοι και οι Κροάτες ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία της Volleyleague έχουμε αθλητή από την Αγία Λουκία.
Την τιμητική τους έχουν οι ακραίοι ενώ για πρώτη φορά έχουμε αύξηση στη θέση των κεντρικών που παραδοσιακά οι Έλληνες είχαν υπερπροσφορά.