Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Αλεξανδρούπολη: Συναυλία με τους Neda με ήχους Μεσογείου και Ανατολής

Το Σωματείο Φίλων του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης διοργανώνει συναυλία με τους Neda σε σύγχρονες συνθέσεις από την μουσική παράδοση της ανατολικής Μεσογείου το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014 στις 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.
O Χρήστος Μπάρμπας, η Βικτωρία Τάσκου, ο Γιώργος Παπαϊωάννου και ο Παύλος Σπυρόπουλος είναι τέσσερις νέοι μουσικοί με ευρεία εμπειρία τόσο στους χώρους της τροπικής παραδοσιακής και οθωμανικής κλασικής μουσικής όσο και στους χώρους της ευρωπαϊκής παλαιάς και κλασικής μουσικής.Από την επαφή με αυτούς τους μουσικούς κόσμους προκύπτει και η τάση τους να συνδυάζουν τα διαφορετικά ηχοχρώματα σε ένα νέο, προσωπικό ήχο.
Το πρόγραμμα τους αποτελείται από πρωτότυπες ορχηστρικές συνθέσεις και τραγούδια που περιέχουν ταυτόχρονα στοιχεία κλασικά και λαϊκά, παραδοσιακά και σύγχρονα, τροπικά και τονικά, δημιουργώντας έναν ξεχωριστό και μαγευτικό ήχο που συνδέει το ηχοτοπίο του Ελλαδικού χώρου τόσο με την Ανατολή όσο και την Ευρώπη. Χαρακτηριστικό στοιχείο στις συναυλίες τους είναι το ταξίμι (αυτοσχεδιασμός).
Χρησιμοποιείται για να παρουσιάζει την διαφορετική ατμόσφαιρα και ενέργεια του κάθε τρόπου (μακάμ) καθώς και ως μέσο εξερεύνησης νέων δυνατοτήτων και συνδυασμών παραδοσιακών ήχων σε ένα σύγχρονο περιβάλλον που αλλάζει συνεχώς.

Οι Neda 
Χρήστος Μπάρμπας: Νέι, φωνή
Βικτωρία Τάσκου: Ούτι
Γιώργος Παπαιωάννου: Βιολί,Τσέλο
Πάυλος Σπυρόπουλος: Κοντραμπάσο

Info
Εισιτήρια προπωλούνται στο ΕΜΘ: 10 € / 7 € για τα μέλη του Σωματείου Φίλων του ΕΜΘ, φοιτητές