Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Γιάννης Τζίμας: «Δυστυχώς προκριθήκαμε στους 16 της Ευρώπης …»

Του Γιώργου Πανταζίδη


“Δυστυχώς προκριθήκαμε ., δυστυχώς προκριθήκαμε στους 16 του ευρωπαϊκού κυπέλλου” …. Κι όμως … Η δήλωση αυτή ανήκει στον πρόεδρο του τμήματος βόλεϊ του Εθνικού Γιάννη Τζίμα. Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Μαξιμουμ» και την εκπομπή του Δημήτρη Κολιού, με την παραπάνω φράση, «φώναξε» τον έντονο προβληματισμό που υπάρχει στην Αλεξανδρούπολη από τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν στην ομάδα.
Παράλληλα δε, δεν μπορούσε να κρύψει και την απογοήτευση όλων για την μικρή προσέλευση του φίλαθλου κόσμου της περιοχής, ιδιαίτερα δε από τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης.« Όταν κόβεις μόλις 110 εισιτήρια σε ευρωπαϊκό αγώνα και δεν μπορείς να βγάλεις τα έξοδα διαιτητών, κομισάριων κλπ, δεν ξέρω για ποιο λόγο το κάνουμε όλο αυτό και γιατί πασχίζουμε. Ο κόσμος της Αλεξανδρούπολης για μια ακόμη φορά σε ευρωπαϊκό αγώνα δεν μας τίμησε . Με αποτέλεσμα να απορούμε κι εμείς για ποιο λόγο γίνονται όλα αυτά. Παράλληλα, είχαμε και την παντελή απουσία θεσμικών" (εξαίρεση ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου και η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας) σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζίμας.

«Σκεφτήκαμε να φύγουμε και από την Ευρώπη»

Ο πρόεδρος του ΤΑΑ στην συνομιλία του με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Κολιό, δεν έκρυψε ακόμη ότι υπήρξε και σκέψη αποχώρησης από την Ευρώπη, ενδεχόμενο που αποκλείστηκε αφού οι επιπτώσεις για τον σύλλογο θα ταν οδυνηρές. Όπως επεσήμανε, εμείς προσπαθούμε να προχωρήσει η ομάδα . Ειλικρινά σκεφτήκαμε να αποσύρουμε την ομάδα από την Ευρώπη αλλά οι επιπτώσεις είναι τεράστιες και θα προχωρήσουμε . Και η ομάδα είναι ικανή να φτάσει πολύ ψηλά. Αλλά χρειάζεται τη βοήθεια όλων και όχι μόνο στα λόγια.
Δεν μπορεί ο Εθνικός να κάνει όλη αυτή τη διαφήμιση της περιοχής μας στο εξωτερικό να δίνουμε τη διαφημιστικά και να μην έχουμε τη στήριξη κανενός . Δεν θέλουμε πολλά πράγματα, αλλά χθες δεν καλύψουμε ούτε τα έξοδα των διαιτητών. Την όλη προσπάθεια την κάνουμε για την προβολή του αθλήματος και της πόλης το βόλεϊ, η ομάδα είναι η μόνη ευχάριστη νότα, είναι ο πρεσβευτής μας στο εξωτερικό αλλά δεν έχει γίνει αυτό αντιληπτό».

«Μεγάλες οι οικονομικές δυσκολίες…. Δεν χαιρόμαστε καμία νίκη μας »

Ανέκαθεν το οικονομικό ήταν το αγκάθι για να εκτοξευθεί σε παραπάνω επίπεδα το αγωνιστικό κομμάτι του βόλεϊ της Αλεξανδρούπολης. Τώρα που η ομάδα του Εθνικού βρίσκεται ψηλά, δίνει μάχη για να κρατηθεί σε ισχυρό αγωνιστικό επίπεδο. Σύμφωνα με τον κ Τζίμα, «τα πράγματα δεν είναι καλά .  Η ομάδα αντιμετωπίζει τεράστιες οικονομικές δυσκολίες. Δεν χαιρόμαστε καμία νίκη μας.  Μοναδική μας ανταμοιβή το χειροκρότημα του κόσμου. Αλλά με 100-150 άτομα σε μια πόλη 70-80 χιλιάδων αξίζει να παίζεις στην Ευρώπη; Αυτή η πόλη δεν μπορεί να στηρίξει μια επαγγελματική ομάδα… Όταν χτυπάμε πόρτες και τις κλείνουμε κατάμουτρα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε.  Χρονικό περιθώριο δεν υπάρχει

Σήμερα (χθες) αύριο (σήμερα)  εξελίξεις τις οποίες θα τις πληροφορηθείτε…» κατέληξε, προαναγγέλλοντας έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο.