Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου 2014

Δεύτερη ψηφοφορία για ΠτΔ: 168 τα «ναι» - Ανοίγει ο δρόμος για εκλογές

168 ψήφους υπέρ της εκλογής ΠτΔ και 131 παρών με μία απουσία, το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας για ΠτΔ. Τους ψήφους και 2 «πρώην» χρυσαυγιτών συγκέντρωσε η πρόταση της συγκυβέρνησης. Ανεξαρτητοποιήθηκε η Νίκη Φούντα από τη ΔΗΜΑΡ, που ώστόσο ψήφισε παρών. Το αποτέλεσμα της 1η ψηφοφορίας, ήταν 160 υπέρ,135 «παρών» και 5 απουσίες.
Εκτός των 155 ψήφων που συγκεντρώθηκαν από την κυβερνητική πλειοψηφία, ο Σταύρος Δήμας πήρε θετική ψήφο από 13 ακόμη βουλευτές. Συγκεκριμένα, υπέρ του κ. Δήμα ψήφισαν οι πέντε που είχαν υπερψηφίσει και την πρώτη φορά, δηλαδή οι Χρήστος Αηδόνης, Σπύρος Λυκούδης, Κατερίνα Μάρκου, Γιώργος Νταβρής και Γρηγόρης Ψαριανός.
Στη δεύτερη ψηφοφορία θετική ψήφο έδωσαν ακόμη οι Γιάννης Κουράκος, Βασίλης Οικονόμου, Μίκα Ιατρίδη, Παναγιώτης Μελάς, Κώστας Γιοβανόπουλος, Γιώργος Κασαπίδης, καθώς και οι ανεξάρτητοι πλέον πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.
Η Νίκη Φούντα, η οποία λίγη ώρα πριν από την ψηφοφορία ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίηση της από τη ΔΗΜΑΡ, έμεινε στο «παρών», όπως και ο Θωμάς Ψύρρας, για τον οποίο υπήρξαν πληροφορίες, ότι ανεξαρτητοποιείται επίσης από τη ΔΗΜΑΡ. Μετά τη δεύτερη άκαρπη ψηφοφορία, στην οποία απαιτούνταν 200 ψήφοι, η εκλογή Προέδρου πάει σε τρίτη εκλογή που θα διεξαχθεί στις 29 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι.
Εάν και η τρίτη ψηφοφορία αποβεί άκαρπη, τότε διαλύεται η Βουλή και προκηρύσσονται εκλογές.