Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Γέμισε νότες, μουσική και χαρά το Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης

Μουσικά ηχοχρώματα, ήχους, νότες, χαρούμενα πρόσωπα και εορταστικές μελωδίες πλημμύρισαν το Δημοτικό Θέατρο της Αλεξανδρούπολης το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Χάρη στο Δημοτικό Ωδείο, τον τομέα της Μουσικής Προπαιδείας, την Παιδική Ορχήστρα και Χορωδία και την Ορχήστρα και Χορωδία των εφήβων, δημιουργήθηκε μια Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που συγκίνησε μικρούς και μεγάλους.Ο κόσμος που γέμισε το Δημοτικό Θέατρο πρόσφερε απλόχερα το θερμό του χειροκρότημα στα παιδιά του Δημοτικού Ωδείου σε παλαιότερους και νυν μαθητές του αλλά και στους δασκάλους του για την όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσαν . Οι μικροί μαθητές 4 έως 10 χρονών ζωντάνεψαν τραγουδώντας Χριστουγεννιάτικη ηχοϊστορία, με τη συνοδεία συνομήλικων κιθαριστών, βιολοντσέλου, μεταλλόφωνων κ.α. τις πολύ επίκαιρες προσδοκίες των παιδιών γύρω από τις άγιες ημέρες με την καθοδήγηση της υπεύθυνης του τομέα Ελένης Κουκοράβα.
Το κουαρτέτο της σχολής βιολοντσέλου με την δασκάλα τους Δέσποινα Λεωντζάκου ερμήνευσε κάλαντα, ενώ η παιδική χορωδία υπό την διεύθυνση της Βαλεντίνας Φουλίδου τραγούδησε χριστουγεννιάτικες μελωδίες.
Η συναυλία κορυφώθηκε με την εμφάνιση της Ορχήστρας του Ωδείου και της Χορωδίας των εφήβων που για πρώτη φορά πλαισιώθηκε από απόφοιτους του Ωδείου που φέτος συγκεντρώθηκαν και πάλι στο χώρο του και από τους καθηγητές των σχολών. Ερμήνευσαν σε μεταγραφές , διδασκαλεία και διεύθυνση του υπευθύνου του τομέα Δημήτρη Κανίδη , γνωστά και αγαπημένα της εποχής έργα των : Straus, Tscaikowsky, Caccini κ.α.