Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Στην Αλεξανδρούπολη την Κυριακή ο Τσίπρας

Τις εργασίες της περιφερειακής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη θα ανοίξει την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου από την Αλεξανδρούπολη ο Αλέξης Τσίπρας. Η συνδιάσκεψη έχει κεντρικό θέμα τις «προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ΑΜΘ» και θα έχει χαρακτήρα ανοιχτής διαβούλευσης. Στη διάρκεια της ανοιχτής εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ASTIR-EGNATIA στις 11.30 το πρωί της Κυριακής, θα παρουσιαστεί το προγραμματικό σχέδιο για την περιοχή με τους βασικούς άξονες για το «σχέδιο ελπίδας, προοπτικής και δικαιοσύνης για την έξοδο από την κρίση». Νωρίτερα, θα επισκεφθεί τον Πόρο Φερών και θα ενημερωθεί για το θέμα των πλημμυρών.
Όπως τονίζουν τα μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, «βρισκόμαστε σε κινητοποίηση ώστε τα πάντα να είναι έτοιμα. Καλούμε όλο τον κόσμο της περιοχής αλλά και τους φορείς που έχουν προσκληθεί , να έρθουν την Κυριακή και να ακούσουν σε μιαν διαδικασία ανοιχτής διαβούλευσης το προγραμματικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, καθώς και τους βασικούς άξονες της «αυριανής κυβέρνησης της Αριστεράς» για την περιοχή, δια στόματος του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο και οι πολίτες θα πάρουν μια καλή γεύση για το σχέδιό μας την Κυριακή στην περιφερειακή συνδιάσκεψη που πραγματοποιούμε στην Αλεξανδρούπολη, παρουσία του ίδιου του προέδρου Αλέξη Τσίπρα».

Αισιοδοξία από το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας

Τον δρόμο προς τις κάλπες «βλέπει» πλέον η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το οποίο πάντως δεν αιφνιδίασε τον Αλ. Τσίπρα και τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με «το βήμα», το σύνολο σχεδόν των κοινοβουλευτικών και κομματικών στελεχών εκτιμούν από το βράδυ της Τετάρτης και αφότου με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκαν να συντάσσονται πολύ περισσότεροι από του 121 βουλευτές που προσδοκούσε κατ΄ελάχιστον η Κουμουνδούρου, ότι όποιες διεργασίες και αν μεσολαβήσουν τις επόμενες ημέρες, το αποτέλεσμα είναι απίθανο να αντιστραφεί.
Αυτό ήταν και το περιεχόμενο της δήλωσης του κ. Τσίπρα αμέσως μετά την λήψη της ψηφοφορίας και την καταμέτρησης των ψήφων. «Η κινδυνολογία των τελευταίων ημερών έπεσε στο κενό. Η στρατηγική του φόβου κατέρρευσε. Αύριο θα είναι μια καινούργια μέρα πιο αισιόδοξη γιατί η δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Πολύ σύντομα ο λαός μας θα είναι ο πρωταγωνιστής στις εξελίξεις, θα υπάρξει διέξοδος και τη διέξοδο θα τη δώσει ο ελληνικός λαός και η δημοκρατία», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βγαίνοντας από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Γ.Π.