Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

4 νέα πρόσωπα θα μας εκπροσωπήσουν στη Βουλή

Μία εντελώς νέα τετράδα στέλνει ο Έβρος στη νέα βουλή. Τα παράδοξα του εκλογικού συστήματος έδωσαν 3 έδρες στο δεύτερο κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ και μία στο πρώτο κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία. Έτσι, οι νέοι εκπρόσωποί μας στο κοινοβούλιο, από το κυβερνητικό στρατόπεδο, είναι οι: Γιώργος Καϊσας, Αναστασία Γκαρά και Δημήτρης Ρίζος, και από την αξιωματική αντιπολίτευση ο Αναστάσιος Δημοσχάκης.  Κάπως έτσι, οι εδώ και χρόνια βουλευτές Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, Κυριάκος Γεροντόπουλος από τη Νέα Δημοκρατία και Γιώργος Ντόλιος από το ΠΑΣΟΚ μένουν εκτός κοινοβουλίου.
Να σημειωθεί ότι ο χώρος της αριστεράς στο νομό Έβρου, εκλέγει βουλευτή , μετά τη δεκαετία του 60 όταν βουλευτής της ΕΔΑ ήταν από το νομό μας ο Ορέστης Αντώνογλου

Νέα Δημοκρατία

Έναν βουλευτή εκλέγει στον Έβρο η Νέα Δημοκρατία κι αυτός είναι ο επίτιμος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο οποίος φάνηκε από νωρίς να «κλειδώνει» την πρωτιά. Συνολικά, συγκέντρωσε 13.456 σταυρούς, αφήνοντας στη δεύτερη και τρίτη θέση, σε πολύ κοντινή απόσταση τους κ.κ. Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο (11880) και Κυριάκο Γεροντόπουλο, (11841) οι οποίοι παρότι είχαν θέσεις υφυπουργών, δεν κατάφεραν να εκλεγούν, έχοντας και τη φθορά των προηγούμενων ετών στην «πλάτη» τους.

ΣΥΡΙΖΑ

Άνετη επικράτηση για τον γιατρό Γιώργο Καϊσα στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έσπασε το φράγμα των 9 χιλιάδων σταυρών, χωρίς να απειλείται καθόλου από τους υπόλοιπους. Το τοπίο ξεκαθάρισε από νωρίς και για τη δημοσιογράφο Νατάσα Γκαρά από την Ορεστιάδα, η δυναμική της οποίας την τοποθέτησε στη δεύτερη θέση με περίπου 7.000 σταυρούς. Για την τρίτη θέση παίχτηκε ένα διπλό θρίλερ, μεταξύ των κ.κ. Δημήτρη Ρίζου και Λεωνίδα Χέλη, καθώς, από τη μία η τρίτη έδρα δεν ήταν από την αρχή σίγουρη για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όταν αυτό επιβεβαιώθηκε, οι δύο υποψήφιοι, γιατροί και οι δύο, ήταν πολύ κοντά στον αριθμό των σταυρών, με την εκλογή τελικώς του κ. Ρίζου να ξεκαθαρίζει αργά το βράδυ. Για την ιστορία και σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα, τους δύο συνυποψήφιους χωρίζουν 144 ψηφοδέλτια.

e-vertigo.gr