Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Χαρά με αυτοσυγκράτηση για τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αλεξανδρούπολη

Του Γιώργου Πανταζίδη

Τι κι αν το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο ήταν ίσως το χαμηλότερο σε όλη τη χώρα; Τα στελέχη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ χάρηκαν με την ψυχή τους την ιστορική πανελλαδική πρωτιά που τον έφτασε ένα βήμα πριν την αυτοδυναμία και εν τέλει στη συγκρότηση κυβέρνησης σε συνεργασία με τους ΑΝΕΛ.
Η χαρά δε, ήταν … τριπλή, αφού το κόμμα ευτύχησε να εκλέξει βουλευτή μετά από τέσσερις και πλέον δεκαετίες, μετά τον Ορέστη Αντώνογλου βουλευτή Έβρου της ΕΔΑ τη δεκαετία του 60. Και μάλιστα, όχι έναν άλλα τρεις, χάρη στα τερτίπια του εκλογικού νόμου.
Η ΝΔ ήταν πρώτη στο νομό Έβρου με το υψηλό 37,08% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε ποσοστό 26,69%, διαγράφοντας εντυπωσιακή άνοδο σχεδόν 12 ποσοστιαίων μονάδων (κατά 11,78%, ) σε σχέση με το όχι και τόσο μακρινό 2012. Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτος στο Δήμο Σαμοθράκης και είχε εξαιρετική άνοδο, διεκδικώντας ακόμη την πρωτιά στο Δήμο Αλεξανδρούπολης.
Στο 100% της καταμέτρησης της σταυροδοσίας των υποψηφίων βουλευτών του νομού και οι εκλεγέντες είναι: από τον ΣΥΡΙΖΑ , με 9.072 σταυρούς ο γιατρός Γιώργος Καΐσας, με 6.953 σταυρούς η δημοσιογράφος Νατάσα Γκαρά και με 4.736 σταυρούς ο γιατρός Δημήτρης Ρίζος. Με μόλις 144 σταυρούς πίσω έμεινε ο γιατρός Λεωνίδας Χέλης και πιο πίσω αλλά με αξιόλογη παρουσία οι Κώστας Κυριαλάνης και Μαρία Πατσιά.

Γιορτινό το κλίμα αλλά με αυτοσυγκράτηση

Από νωρίς και πριν την ανακοίνωση των «έξιτ πολ» στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στον πεζόδρομο Μιαούλη της Αλεξανδρούπολης είχε συγκεντρωθεί κόσμος και ήταν έτοιμος να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα με έκδηλη την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά των φίλων και μελών του. Λίγα λεπτά μετά τις 7 το απόγευμα τα χειροκροτήματα, οι αγκαλιές κα τα φιλιά έδιναν και έπαιρναν, ενώ όσο περνούσε η ‘ώρα η ατμόσφαιρα γινόταν ολοένα και γιορτινή . Ωστόσο , υπήρχε αυτοσυγκράτηση επικράτησαν οι χαμηλοί τόνοι, αλλά και … σφιγμένα χείλη, με δεδομένου του θρίλερ με την αυτοδυναμία που ήταν σε εκκρεμότητα.
Τα πρώτα ολόθερμα συγχαρητήρια και ευχές, δόθηκαν στον Γιώργο Καϊσα, η εκλογή του οποίου στη η νέα Βουλή, είχε κριθεί από νωρίς.
Σε μια κίνηση συμβολισμού και ουσίας που σχολιάστηκε θετικά, λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Έβρου Σταύρος Σταυράκογλου συνοδευόμενος από τον κ. Φώτη Αδαμάκη κατέφτασε στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ και συνεχάρησαν για την εκλογική επιτυχία τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου Χρήστο Δούκα, και τη συντονίστρια της οργάνωσης Αλεξανδρούπολης Ειρήνη Αλεξά .
Πάντως, οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό δήλωναν ότι, η ευθύνη είναι μεγάλη, οι προσδοκίες πολλές, και η δουλειά σε συνεργασία με τους νέους βουλευτές και με τους πολίτες του Έβρου θα είναι εντονότερη στο επόμενο διάστημα. Αυτό που κρατάμε ήταν ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σε τίποτα δεν θύμιζε βραδιές νίκης παρελθόντων ετών άλλων κομμάτων που εμπεριείχαν κορναρίσματα, σημαίες, σαμπάνιες, ζουρνάδες, νταούλια και βεγγαλικά …

Η ανακοίνωση – μήνυμα της Νομαρχιακή Επιτροπής

Σε μήνυμά της προς τους πολίτες του Έβρου, η Νομαρχιακή Επιτροπή Εβρου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει τα εξής:
  
Αγαπητοί Εβρίτισσες και Εβρίτες,

Η Ν.Ε. Εβρου του ΣΥΡΙΖΑ ευχαριστεί θερμά όλους τους πολίτες, τους φίλους και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που – ο καθένας από το δικό του μετερίζι – έβαλε το δικό του λιθαράκι στον κοινό αγώνα για την ιστορική νίκη της ΕΛΠΙΔΑΣ απέναντι στο ΦΟΒΟ.
Θέλουμε να βεβαιώσουμε για μια ακόμη φορά ότι ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ μαζί με όλους τους πολίτες:
· Θα παλέψει από την επόμενη κιόλας μέρα για να υπερασπιστεί τα συλλογικά συμφέροντα του Εβρου, της Θράκης και της Πατρίδας
· Θα συμβάλει αποφασιστικά και ανυποχώρητα στην υλοποίηση του Κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που αναγγέλθηκε από τον Πρόεδρο ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ. Αυτό , στο οποίο ο Ελληνας πολίτης - με την στήριξη και την ψήφο του – έδωσε την συναίνεση και έγκρισή του
Με την κοινή μας προσπάθεια, από αύριο, θα κάνουμε τις πατημασιές εκείνες και θα χαράξουμε τους δρόμους εκείνους:
· Για την ανακούφιση των άστεγων, των άνεργων, των φτωχοποιημένων, των ανασφάλιστων
· Για να μπουν τα θεμέλια της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, της ανάπτυξης σε όφελος των πολλών
· Για να επανακτήσει η πατρίδα μας το διεθνές κύρος της, την ισότιμη συμμετοχή της στην Ευρώπη
· Για να κτίσουμε την Ελλάδα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, της ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑΣ, της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Απλώνουμε το χέρι σε όλους τους πολίτες του Εβρου και υποσχόμαστε να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να δικαιώσουμε όλους όσους αγωνίστηκαν για τα ίδια ιδανικά και σήμερα δεν βρίσκονται κοντά μας .
ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ, ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ, ΑΤΕΝΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

ΣΥΡΙΖΑ – Νομαρχιακή Επιτροπή ΕΒΡΟΥ