Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Κάτσε να τα πούμε στην Ορεστιάδα, ρε Αντώνη...

Του Πέτρου Κατσάκου

Την επόμενη φορά που ο δρόμος θα σε φέρει προς Ορεστιάδα μεριά μην στρίψεις κι έλα να τα πούμε. Έλα στην πλατεία που σε περιμέναμε και την περασμένη Δευτέρα και κάτσε να τα πούμε μια ωρίτσα. Δεν θα σου πάρει παραπάνω από το γύρισμα ενός προεκλογικού σποτ.
Εμείς δεν θέλουμε ούτε γήπεδο να μας φτιάξεις, ούτε για μεταγραφές να μιλήσουμε. Για το μέλλον μας θέλουμε να πούμε δυο κουβέντες. Το δικό μας, των παιδιών μας και του τόπου μας το αύριο θέλουμε να μας πεις τώρα που έκλεισε και το τελευταίο εργοστάσιο που μας είχε απομείνει. Φίλοι σου είμαστε. Δεν είμαστε τίποτα συριζαίοι.Μη φοβάσαι. Μαζί σου ήμασταν από τότε που έφτιαξες την Πολιτική Άνοιξη και τον δικό σου άνθρωπο ψηφίζαμε τόσα χρόνια. Κοίτα, το λένε και τα νούμερα του 2012.
Κάτσε να σου πούμε ρε Αντώνη τι τραβάμε από τότε που κάνατε δώρο την ΕΒΖ στους τραπεζίτες. Κάτσε να σου πούμε για τις απλήρωτες σοδειές και τα χαμένα μεροκάματα. Κάτσε να ακούσεις ρε Αντώνη τι ζόρι τραβάμε στα σπίτια και στα μαγαζιά μας όλα αυτά τα χρόνια που μας πνίγουν τα χρέη. Δεν είναι δυνατόν, εσύ ο δικός μας άνθρωπος να παίρνεις τη στροφή και να μας αφήνεις σύξυλους στην πλατεία. Δεν είναι δυνατόν να μας κάνεις ρεζίλι στα μάτια των συγχωριανών μας. Έναν καφέ θέλαμε να πιούμε μαζί σου και να μας πεις κι εσύ αν υπάρχει ελπίδα εδώ στα σύνορα ή να τα μαζέψουμε και να φύγουμε και όπου μας βγάλει ο δρόμος. Κι αν ο καφές που θα σε κερνούσαμε δεν είχε ζάχαρη μην μας κακοκαρδίζεις.
Δεν φταίμε εμείς που θα στον σερβίραμε σκέτο.
Δεν φταίμε εμείς που φέτος δεν πήραμε δεκάρα τσακιστή. Δεν φταίμε εμείς που χρωστάμε από την τράπεζα μέχρι το βενζινάδικο του χωριού. Κάτσε και πες μας ρε Αντώνη ποιος έφταιξε. Πες μας τι πήγε στραβά και καταχρεωθήκαμε να πάμε τα τεύτλα ως την άλλη άκρη της Ελλάδας κι ακόμα να πληρωθούμε. Ο κούκος αηδόνι μας πήγαν τα μεταφορικά και οι φορτηγατζήδες για να πάμε τη σοδειά στη Βέροια κι ακόμα ευρώ δεν έχουμε δει να ξεχρεώσουμε. Κάτσε να μας ακούσεις τουλάχιστον ρε Αντώνη. Κάτσε να μας πεις κι εσύ τι έχεις στο μυαλό σου μπας και βρούμε άκρη με όλα αυτά που ακούμε γύρω μας για οριστικό κλείσιμο της εταιρείας.
Τι να τον κάνουμε τον φράχτη ρε Αντώνη, όταν είναι το ψυγείο άδειο; Για ρίξε μια ματιά από την άλλη μεριά του φράχτη και θα καταλάβεις τι θέλουμε να σου πούμε. Και αφού είσαι και φίλος της μπάλας, κάτσε να τα πούμε και ποδοσφαιρικά. Μας πήραν και το γήπεδο, μας πήραν και τα δοκάρια. Μέχρι και τα σημαιάκια του κόρνερ μας πήραν κι εσύ μας λες να παίξουμε με μια μπάλα ξεφούσκωτη. Κάτσε ρε Αντώνη να δεις πως είναι το παιχνίδι στην Ορεστιάδα. Στημένο είναι και μιλημένο. Σικέ είναι το παιχνίδι γι αυτό και δεν κάθισες να τα πούμε τη Δευτέρα και μας έσκασες την ντρίπλα. Μας πέρασες την μπάλα κάτω από τα πόδια και μας άφησες με το στόμα ανοιχτό ρε Αντώνη. Και τι να πω τώρα ρε Αντώνη στον γιο μου τον Νικόλα; Ότι πιάστηκα μαλάκας; Αυτό να του πω;

πηγή: left.gr