Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

«Ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Έβρο της προκοπής, της ανάπτυξης, της αξιοπρέπειας»

Παρουσίαση των υποψηφίων του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο

Του Γιώργου Πανταζίδη

«Καλούμε τους πολίτες να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ και τους υποψηφίους βουλευτές του, για έναν Έβρο της προκοπής, της ανάπτυξης της αξιοποίησης όλων των πλεονεκτημάτων που διαθέτει, του πολιτισμού, του σεβασμού στο περιβάλλον, της αξιοπρέπειας». Με το μήνυμα αυτό ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Δούκας παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος στο νομό για την εκλογική μάχη της 25ης Ιανουαρίου.

Να θυμίσουμε ότι όπως και επίσημα ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ απαρτίζεταιαπό τους: Νατάσα Γκαρά (δημοσιογράφος), Γιώργος Καΐσας (γιατρός), Κώστας Κυργιαλάνης (δημοτικός υπάλληλος), Μαρία Πατσιά (εκπαιδευτικός), Δημήτρης Ρίζος (γιατρός) και Λεωνίδας Χέλης (γιατρός). Ήδη έχουν ξεκινήσει οι προεκλογικές εξορμήσεις σε διάφορες περιοχές του νομού, το εκλογικό κέντρο είναι ανοιχτό και έτοιμο στον πεζόδρομο της Μιαούλη (αριθμό 16) έναντι του Δημαρχείου, ενώ σήμερα υποψήφιοι και μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Χρ. Δούκας: Στο πλευρό του λαού, στην υπεράσπιση των συμφερόντων της κοινωνίας»

Ο Χρ. Δούκας, απευθυνόμενους προς τους ψηφοφόρους του Έβρου τους κάλεσε να ενισχύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στηρίζοντας όλους εκείνους που αγωνίζονται με ανιδιοτέλεια για το καλό του λαού και της χώρας, για να γκρεμίσουν το καθεστώς της υποταγής και να ανοίξουν το δρόμο στη λαϊκή κυριαρχία»
«Ο ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι του, οι υποψήφιου Βουλευτές του, όλα αυτά τα χρόνια της μνημονιακής λαίλαπας αλλά και τα προηγούμενα χρόνια ΗΤΑΝ ΕΔΩ, στο πλευρό της κοινωνίας και του λαού, στην υπεράσπιση των συμφερόντων της κοινωνίας και της πατρίδας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, με τους βουλευτές του – ανάμεσα στους οποίους θα είναι και κάποιοι από του συντρόφους μας που βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο του Εβρου – θα είναι και πάλι εδώ, στον δρόμο, στο κοινοβούλιο και μαζί με τους πολίτες και την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ θα ελέγχουν και θα συμβάλλουν στην εφαρμογή ενός κυβερνητικού προγράμματος για την προστασία των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, την απαλλαγή από την τρόϊκα και τα μνημόνια, την κοινωνική δικαιοσύνη. Απέναντι στο απόλυτα τίποτα των κομμάτων της συγκυβέρνηση, των πολιτικών και των πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα στα μνημόνια, στα δίχτυα των τρωκτικών, των τραπεζιτών, των νεοφιλελεύθερων πολιτικών , απέναντι στην συκοφαντία, στον φόβο και τον τρόμο , απέναντι στην ακροδεξιά ατζέντα του Σαμαρά, απέναντι «στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»
απέναντι στον πανικό που τους έχει καταλάβει μπροστά στην επικείμενη ήττα τους,
στην πολιτική κατάρρευση και την «απολογία» τους στον λαό για όσα έχουν κάνει σε βάρος του λαού και της πατρίδας,
Το ρεύμα της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ήρεμα , αποφασιστικά, συλλογικά,
με όλους ενωμένους σαν μια γροθιά,
με απόλυτη γνώση των δυσκολιών που θα συναντήσει, την λυσσαλέα επίθεση από το κατεστημένο, τους κερδοσκόπους και την ελληνική και διεθνή ολιγαρχία,
με την πρότασή του για την επόμενη μέρα,
με το τοπικό αναπτυξιακό πρόγραμμα – όπως αυτό συνδιαμορφώθηκε με την τοπική κοινωνία στην Αλεξανδρούπολη στις 21 Δεκέμβρη –
θα κάνει την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη χώρα,
θα την ελευθερώσει από το φαύλο πολιτικό σύστημα της διαπλοκής , της διαφθοράς
και η νίκη της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα θα ΓΊΝΕΙ Η ΑΦΕΤΗΡΊΑ ΓΙΑ ΤΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΉ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΏΝΗΣ.
Η Ελλάδα θα αποκτήσει το κύρος που έχασε από τις δουλοπρεπείς πολιτικές των Σαμαρά- Βενιζέλου και θα είναι περήφανη που με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι η πρώτη και κύρια δύναμη που από δειλή, υποτακτική και αναξιοπρεπής χώρα θα γίνει ο πρωταγωνιστής της αλλαγής και στην Ευρώπη, σε όφελος των λαών της Ευρώπης» υπογράμμισε.


Τα βιογραφικά των υποψηφίων

ΓΚΑΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ (ΝΑΤΑΣΑ)

Γεννήθηκε στην Ορεστιάδα το 1984, σπούδασε Δημοσιογραφία και Επικοινωνία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επιστήμη και την Ιστορία. Εργάζεται στην Ορεστιάδα σαν δημοσιογράφος στην εφημερίδα και το ράδιο «ΜΕΘΟΡΙΟΣ». Υποψήφια βουλευτής το 2012 με τον ΣΥΡΙΖΑ και Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος το 2014 με την «ΡΙΖΑ». Μέλος της Γραμματείας της Ν.Ε. Εβρου του ΣΥΡΙΖΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙΣΑΣ

Γεννήθηκε στο Ελληνοχώρι Διδυμοτείχου Έβρου το 1946. Εργάστηκε ως γιατρός του ΕΣΥ στο ΓΠΝΑ. Επί 27 χρόνια εκλεγόταν στο ΔΣ του ΙΣΕ, ως απλό μέλος, ταμίας, γραμματέας, αντιπρόεδρος. Υπήρξε πρόεδρος Νοσοκομειακών Ιατρών Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Επί τρεις 4ετίες διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Από το 2011 προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Εθελοντικό - Κοινωνικό Ιατρείο Αλεξανδρούπολης. Είναι μέλος του περιφερειακού συμβουλίου ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ

ΚΥΡΓΙΑΛΑΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1959, όπου και διαμένει. Παντρεμένος με την Καλλιόπη Μέγα από την Ελιά Ορεστιάδας. Εργάζεται στο Δήμο Αλεξανδρούπολης. Ιδρυτής του Συλλόγου εργαζομένων στο Δήμο Αλεξ/πολης, στον οποίο και διετέλεσε Πρόεδρος. Από το 1988 αντιπρόσωπος στην ΠΟΕ-ΟΤΑ. Εκλέχθηκε αντιπρόσωπος στο πρόσφατο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ. Υποψ. Περιφερειακός Σύμβουλος το 2014 με την «ΡΙΖΑ». Μέλος της Ν.Ε. Εβρου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΤΣΙΑ ΜΑΡΙΑ

Γεννήθηκε στο Σουφλί το 1963 όπου και διαμένει. Είναι παντρεμένη με τον Χαράλαμπο Κοντογιάννη, τ. περιφερειακό διευθυντή Θράκης της Εθνικής Τράπεζας. Απόφοιτη του τμήματος Φυσικής της Φ.Μ. Σχολής του Α.Π. Θεσσαλονίκης. Εργάζεται στη δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (ΓΕΛ Σουφλίου). Συντονίστρια θεατρικής ομάδας και Λεσχών ανάγνωσης μαθηματικής λογοτεχνίας «Θαλής + Φίλοι». Ενεργό μέλος της Α ΕΛΜΕ Εβρου. Υποψήφια Βουλευτής και υπ. Δήμαρχος Σουφλίου με το ΚΚΕ. Υποψ. Περιφερειακή Σύμβουλος το 2014 με τη «ΡΙΖΑ».

Δημήτρης Ρίζος

Γεννήθηκε το 1958 στο Σουφλί και ζει στην Αλεξανδρούπολη. Γιατρός ακτινολόγος στο Κ.Υ. Σαπών. Για πολλά χρόνια πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θράκης, μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας και της Διανομαρχιακής Επιτροπής κατά των χρυσωρυχίων. Υποψήφιος με τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ από το 1990 και με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2012

ΧΕΛΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Είναι 41 ετών, μεγάλωσε στη Θεσ/νίκη και σπούδασε γιατρός στο ΑΠΘ. Ειδικεύθηκε στην Ογκολογία στο Π.Γ.Ν.Α. όπου συνεχίζει να εργάζεται ως ογκολόγος και είναι μόνιμος κάτοικος Αλεξανδρούπολης. Ασχολείται με την αντικαρκινική έρευνα και το 2012 τιμήθηκε με το Α΄ Πανελλήνιο Βραβείο καλύτερης ογκολογικής έρευνας ενώ έχει στο ενεργητικό του ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια. Ενεργή, μαχητική και αδιάλειπτη συμμετοχή από τα μαθητικά χρόνια στις γραμμές της Αριστεράς και στα κοινωνικά κινήματα: φοιτητικό, συνδικαλιστικό, αυτοδιοικητικό, αντιφασιστικό, οικολογικό. Διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ (2013) και συντονιστής της Ν.Ε. Έβρου (2014).