Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Μουστακίδης: «Ντροπή για το ελληνικό βόλεϊ»

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης φανερά στεναχωρημένος κατηγόρησε τους Ομοσπονδιακούς προπονητές αλλά και την Ομοσπονδία που δεν βρήκε λύση στο θέμα Κασαμπαλή. «Ντροπή για το ελληνικό βόλεϊ», κατέληξε.
Αρχικά, ο κόουτς της ομάδας του Έβρου έδωσε συγχαρητήρια: «Συγχαρητήρια στα παιδιά του Εθνικού. Ένα δύσκολο ματς ξέραμε από την αρχή τις δυσκολίες και δεν περίμενα μέχρι την τελευταία στιγμή ότι θα παίξουμε χωρίς πασαδόρο. Συγχαρητήρια στη Σύρο. Τελείωσε ο πρώτος γύρος. Είμαι θλιμμένος και απογοητευμένος από την Ομοσπονδία
και το λέω ευθέως δεν μπορεί αυτή η ομάδα όταν έχει ανάγκη τον πασαδόρο της να λείψει, μόνο και μόνο για να ναι παρών σε μια προπόνηση. Το κύτταρο του ελληνικού αθλητισμού είναι τα σωματεία. Δεν αρνήθηκα και δεν αρνηθήκαμε τη συμμετοχή του Σταύρου στην Εθνική. Το μόνο που ζητήσαμε είναι άδεια. Δεν ζητήσαμε αναβολή κι ενώ στην αρχή είχαμε θετική ανταπόκριση από τον πρόεδρο τον κ. Μαυρομάτη, που μου είπε ότι «αρνούνται οι προπονητές μου και θα τους χάσω».

Ο προπονητής του Εθνικού πείεγραψε στη συνέχεια το χρονικό: «Από εκεί και πέρα ξεκίνησε μια διαδικασία. Ο Σταύρος μας ειδοποίησε να του βγάλουμε εισιτήρια αλλά τελικά μάθαμε ότι ταξιδεύει με την εθνική ομάδα. Η ΕΣΑΠ έπρεπε να αναβάλει το ματς αλλά το καταστατικό της δεν προβλέπει κάτι τέτοιο. Κάποιοι δεν αγαπάνε παραπάνω την Εθνική ομάδα από ότι εμείς. Προς Θεού είναι πολλά σωματεία που προσφέρουν παίκτες στην Εθνική. Ο Εθνικός τιμωρείται γιατί βγάζει παιδιά και τα στέλνει στην Εθνική».

Για το τέλος, ο Σάκης Μουστακίδης στάθηκε στην αντισυναδερφικότητα του Ομοσονδιακού προπονητή: «Πουθενά στον κόσμο δεν θα συνέβαινε αυτό! Είναι τελείως αντισυναδελφικό. Μίλησα με τον κ. Δρίκο και μου είπε ότι έπρεπε να είχα φροντίσει να έχω στην ομάδα μου κι άλλους παίκτες από την εφήβων για να πάρω αναβολή. Μαζεύουμε 1000 φιλάθλους σε κάθε ματς. Δεν πιστεύω ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο επί Μπελιγράτη ή επί Προσαλίκα. Εκεί που σταματάει η λογική ξεκινάει αυτή η Ομοσπονδία. Είμαστε επαγγελματίες και κάναμε Πρωτοχρονιά μέσα στο γήπεδο. Είμαστε τόσο παράλογοι; Τι να κάνουμε; Σωστά η ΕΣΑΠ λέει δεν μπορούμε να κάνουμε αναβολή. Δεν είναι εικόνα αυτή της ομάδας και καθένας αντιδρά διαφορετικά και είναι φυσιολογικό. Κάθε παίκτης είναι εγωιστής. Σκέφτηκα ότι δεν αξίζει, σκέφτηκα να βγάλω δελτίο και να μπω να παίξω δεν το έκανα για να μην ξεφτυλίσω το βόλεϊ. Έπρεπε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας να δώσει λύση. Ο Περικλής ο Μπακοδήμος που είναι χρόνια στις Εθνικές ομάδες έπρεπε να κάνει κάτι.Σίγουρα είναι καλή μέρα και μια καλή μέρα γιατί θα μείνει στην ιστορία. Τι κερδίσαμε σήμερα; Ο αθλητής αυτή τη στιγμή είναι σε κακή κατάσταση γιατί τον βάλαμε στη μέση. Ας πήγαινε ένας άλλος αθλητής να βοηθήσει για λίγο, λυπάμαι πάρα πολύ. Δεν ξέρω τι δικαιολογία θα πει η Ομοσπονδία απέναντι σε μια πολη. Ντροπή για το ελληνικό βόλεϊ».
volleyplanet.gr