Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Β. Ελλάδα: Σοβαρά προβλήματα σε υποδομές-κυκλοφορία λόγω της κακοκαιρίας

Κατολισθήσεις και πλημμύρες καθώς και ζημίες σε υποδομές προκάλεσαν στο οδικό δίκτυο της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας οι κακές καιρικές συνθήκες, ενώ σε ορισμένες περιοχές είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων λόγω χιονοπτώσεων.
Εξάλλου, στην Ορεστιάδα οι γραμμές του ΟΣΕ υπερκαλύφθηκαν από νερά, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συγκοινωνία και να χρειαστεί η επιβίβαση των επιβατών σε λεωφορεία, προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους.
Πάντως, σε όλες τις περιπτώσεις των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο, η κίνηση των οχημάτων έχει ήδη αποκατασταθεί, έστω με καθυστερήσεις, μέσω της εκτροπής της προς παρακαμπτήριες οδούς.

Ανατολική Μακεδονία-Θράκη

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στοιχεία από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, λόγω υπερχείλισης στις διαβάσεις ποταμών στη Ροδόπη η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς στα εξής σημεία: Ηφαίστου (περιοχή Μεσοχωρίου), Κομψάτου (περιοχή Μωσαϊκό), Ιμέρου (περιοχή Αγίας Μαρίνας), Τρελοχείμαρρος (περιοχή Κάλχα), Λίσσος (περιοχή Ποντικόρεμα), Έβρενου (περιοχή Ιασίου) και Αετοκορυφή (περιοχή Διώνης). Παράλληλα, προβλήματα υπάρχουν και στην επαρχιακή οδό Καλλυντηρίου - Οργάνης, λόγω καθίζησης.
Στην Ορεστιάδα, η σιδηροδρομική συγκοινωνία από τα σύνορα Αλεξανδρούπολης έως το Ορμένιο διεκόπη λόγω βλάβης, από υπερκάλυψη υδάτων των γραμμών του ΟΣΕ. Η μετακίνηση των επιβατών γίνεται με λεωφορεία, μέχρι συνεργεία του ΟΣΕ να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των δρομολογίων.
Στην Καβάλα, λόγω κατολίσθησης στο 474ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού στο ρεύμα προς Ξάνθη, διεκόπη η κυκλοφορία από τον ανισόπεδο κόμβο Αγ. Σίλα έως εκείνον των Άσπρων Χωμάτων. Η κυκλοφορία διεξάγεται προς το παρόν μέσω της πόλης της Καβάλας.

agelioforos.gr