Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Διαμαρτυρία Λαϊκής Συσπείρωσης: Να εξασφαλιστεί ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία Εγνατία

Με βασικό αίτημα: «τώρα ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση στην παραλία Εγνατία ελεύθερη και ασφαλή πρόσβαση σε όλες τις παραλίες», η Λαϊκή Συσπείρωση πραγματοποίησε διαμαρτυρία στην Αλεξανδρούπολη το απόγευμα της Τετάρτης . Ξεκινώντας από το Δημαρχείο και συνεχίζοντας στην παραλία τα μέλη της, ενημέρωσαν τους δημότες και τους κάλεσαν να συμμετέχουν στη διεκδίκηση. Υπενθυμίζεται ότι η πρόσβαση στο ΕΓΝΑΤΙΑ μετά την υποχώρηση τμήματος του τοιχίου παραμένει αποκλεισμένηκαι γεμάτη μπάζα, το πεζοδρόμιο με χαλίκια, τα παγκάκια με απαγορευτικό. Σημειώνεται ότι είναι αναγκαίο να υλοποιηθεί η δέσμευση του Δήμου και να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στην παραλία Εγνατία αλλά και σε όλη την παραλία της Απολλωνιάδας γιατί τα μπάνια ξεκινούν και τα πολλά λόγια περί τουριστικής εικόνας και ανάπτυξης περισσεύουν………..

Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση επισημαίνει:
«ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΓΝΑΤΙΑ
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σε δύο Δημοτικά Συμβούλια μέσα στο Μάρτιο έθεσε το ζήτημα της ελεύθερης πρόσβασης στην παραλία ΕΓΝΑΤΙΑ. Είναι γνωστό ότι μετά την κακοκαιρία του προηγούμενου διαστήματος υποχώρησε τμήμα του τοιχίου στη στροφή του ΕΓΝΑΤΙΑ με συνέπεια να γίνει ακόμη πιο επικίνδυνη και τελικά να διακοπεί η πρόσβαση στην παραλία.
Τελικά ο Δήμος δεσμεύτηκε να εξασφαλίσει με οποιοδήποτε τρόπο την ελεύθερη πρόσβαση. Επειδή ήδη βρισκόμαστε στο Μάιο και ακόμη δεν έχει ξεκινήσει τίποτα ζητούμε ΤΩΡΑ να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση στην παραλία και μέσα από το Ξενοδοχείο Grecotel. Πρέπει να δοθεί ασφαλή λύση ΑΜΕΣΩΣ γιατί οι δημότες ξεκινούν να χρησιμοποιούν την παραλία από τις αρχές Μαΐου.
Καλούμε τους δημότες να απαιτήσουν την ελεύθερη πρόσβαση, γιατί η παραλία αποτελεί για χιλιάδες λουόμενους τη μοναδική διέξοδο μέσα στην πόλη και χωρίς αντίτιμο».