Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Εθνικός ... Ο προβληματισμός μεγαλώνει μετά και τη νέα ήττα

Του Γιώργου Πανταζίδη

Προβληματισμού συνέχεια για τον Εθνικό …. Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης έχασε από τον Παμβοχαίκό με 0-3 στην εμβόλιμη 8η αγωνιστική της Βολει Λιγκ και παρέμεινε στα χαμηλά της βαθμολογίας. Ήταν η 4η ήττα στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, που μάλιστα συνοδεύτηκε από κακή εμφάνιση.
Ο Εθνικός δεν είχε κάποιον σε καλή μέρα, απουσίαζε η συνοχή και η πίστη στη νίκη, υπήρχαν νεύρα ένταση αλλά και η απουσία του Ανέστη Δαλακούρα.Ο αρχηγός του Εθνικού αγωνίστηκε για λίγο αγωνίστηκε μιας και δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα στη μέση του και αντικαταστάθηκε από τον 17χρονο Σωκράτη Χαραλαμπίδη.
Από την άλλη, ο Παμβοχαικός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού και πέρασε επιβλητικά από την Αλεξανδρούπολη σε ένα από τα πιο δύσκολα περάσματά του από τον Έβρο. Την 5η νίκη και την 3η εκτός έδρας σημείωσε ο Παμβοχαϊκός και μάλιστα στην δύσκολη έδρα του Εθνικού στην Αλεξανδρούπολη. Με υπεροχή σε σερβίς και επίθεση η ομάδα του Βραχατίου πήρε το τρίποντο, έφτασε τους 15 βαθμούς
Καρδιοχτύπησε μόνο στο β σετ όπυο αν και είχε το πάνω χέρι προηγούμενος18-21 και 21-23 ισοφαρίστηκε με 2 μπλοκ από τον Κιόση αλλά πιο αποτελεσματικός προηγήθηκε με 0-2 και κάπου εκεί το ματς τελείωσε
Ο Εθνικός δεν άντεξε στην υποδοχή και δε μπόρεσε να είναι ανταγωνιστικός απέναντι στην ομάδα του Γιώργου Χριστόπουλου που έκανε μία από τις καλύτερες εφετινές εμφανίσεις με 9 άσσους, 11 μπλοκ και 59% αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Στο γήπεδο βρέθηκε και ο Σέρβος ακραίος Νικολά Μιγιαήλοβιτς ο οποίος θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί με τον Εθνικό από τις 15 Δεκεμβρίου.

«H ομάδα είναι άρρωστη»

Ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης δήλωσε: «H ομάδα είναι άρρωστη και οφείλω να βρω λύσεις για να γιατρευτεί. Είμαι αποφασισμένος να το κάνω για να βρούμε πάλι το δρόμο μας. Ξέχωρα από τα αποτελέσματα πρέπει να ξαναγίνουμε ομάδα, να αποκτήσουμε την ομοιογένεια μας και τη συνοχή μας ώστε να μπορέσουμε να ανακάμψουμε το συντομότερο».
Ο προπονητής του Παμβοχαϊκού Γιώργος Χριστόπουλος δήλωσε: «Φύγαμε χωρίς απώλειες σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος. Μπλοκάραμε τον διαγώνιο του Εθνικού και πιέσαμε με το σερβίς. Λίγες ομάδες θα περάσουν από την Αλεξανδρούπολη. Με τη νίκη αυτή ανεβαίνει η ψυχολογία μας και μένουμε κοντά στις ομάδες που έχουν υψηλούς στόχους».