Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ Αλεξανδρούπολης από το ΠΑΜΕ Έβρου

Το ΠΑΜΕ Έβρου καλεί με ανακοίνωσή - κάλεσμά του, καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τις γυναίκες, τους νέους, τους αυτοαπασχολούμενους, αύριο το πρωί της Παρασκευής στις 10 σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ Αλεξανδρούπολης «για να απαιτήσουμε όλοι με μια φωνή να μην φτάσει το έγκλημα στη βουλή».Όπως επισημαίνεται, στα βάρβαρα μέτρα του καλοκαιριού και στα νέα όρια ηλικίας προστίθεται πλέον ο βασικός πυρήνας που διαλύει εκ βάθρων τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης!
Η κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό αποτελεί την ταφόπλακα για τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης αφού ορίζει προσωπικό ποσοστό αναπλήρωσης για τον καθένα, ολοκληρώνει το σχεδιασμό που υπήρχε εξαρχής για το ασφαλιστικό, νομιμοποιεί όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους και διατάξεις καθώς όχι μόνο αφήνει αναλλοίωτο τον πυρήνα τους άλλα τον αντιδραστικοποιεί ακόμα περισσότερο.
Πάνω στις 11 προηγούμενες μειώσεις των συντάξεων και των 2 επιπλέον που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το καλοκαίρι, σχεδιάζουν νέες δραστικές μειώσεις σε όλους τους συνταξιούχους, διαλύουν τις επικουρικές, τσακίζουν με νέα εισοδηματικά κριτήρια το ΕΚΑΣ μέχρι την οριστική κατάργηση του, μειώνουν τις αναπηρικές.
Χτυπούν ενιαία όλους τους εργαζόμενους, νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, τη νεολαία! Πρόκειται για έγκλημα διάρκειας που θα αφήσει βαθιές πληγές στη ζωή της εργατικής-λαικής οικογένειας αν δεν αποκρουστεί.
Ενιαία κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ από τη σκοπιά των συμφερόντων του κεφαλαίου σφάζουν στο γόνατο την ασφάλιση μας.
Η επίθεση στο ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου! Προετοιμαζόμαστε για σκληρή αναμέτρηση! Να μην περάσει το νέο έγκλημα! Να μη μας πιάσουν στον ύπνο! Από τη στάση μας και τη συμμετοχή μας στους αγώνες θα εξαρτηθεί η έκβαση της μάχης!