Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΟΛΑ: Μέριμνα για τα λιμάνια Καμαριώτισσας, Θερμών, Μάκρης

Σε μία παράλληλη προσπάθεια αναβάθμισης των υπόλοιπων λιμενικών εγκαταστάσεων που είναι στην ευθύνη του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης μαζί με τον λιμένα της Αλεξανδρούπολης, ο πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΑ κ. Χρήστος Δούκας και στελέχη του Οργανισμού πραγματοποίησαν το πρόσφατο διήμερο δύο επισκέψεις.
- Την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου επισκέφθηκαν τη Σαμοθράκη και συγκεκριμένα τον λιμένα της Καμαριώτισσας και το Αλιευτικό καταφύγιο των Θέρμων. Σε συνάντηση με τις τοπικές Λιμενικές Αρχές ενημερώθηκαν για τα προβλήματα των λιμένων.Οι εκπρόσωποι του ΟΛΑ με τη σειρά τους ενημέρωσαν για τις θετικές προοπτικές που ανοίγονται με την πρόσφατη προκήρυξη του διαγωνισμού σύνταξης της μελέτης του «ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΕΡΓΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΕΑΛ) ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΚΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ», που θα μελετηθεί η μορφή ανάπτυξης των λιμενικών και χερσαίων εγκαταστάσεων του λιμένα, η οργάνωση των λειτουργιών όλης της λιμενικής ζώνης και η ομαλή ένταξή της στον οικισμό της Καμαριώτισσας, ενώ παράλληλα θα επιλυθούν και όλα τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις αυθαίρετες κατασκευές στον λιμένα.
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τους λιμένες Καμαριώτισσας και Θέρμων, έδωσαν κατευθύνσεις για την επίλυση προβλημάτων που έχουν σχέση με την καλύτερη λειτουργία των λιμένων και την εξυπηρέτηση των πελατών, οργάνωσαν τη διαδικασία για τον έλεγχο των βαθών του λιμένα της Καμαριώτισσας – στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων του ΟΛΑ – και εντοπίστηκαν οι παράμετροι που συμβάλλουν στην επίχωση της εισόδου (μπούκας) του καταφυγίου των Θέρμων με στόχο την σύνταξη μελέτης συντήρησης και προστασίας του.
- Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε ανάλογη επίσκεψη στο Αλιευτικό Καταφύγιο της Μάκρης και συνάντηση με εκπροσώπους φορέων και πολίτες που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σ' αυτό. Από τον διάλογο που ακολούθησε εντοπίστηκαν τα προβλήματα του λιμένα, ορισμένα εκ των οποίων επιλύθηκαν άμεσα, ενώ για το σημαντικότερο – της προστασίας δηλ. του προσήνεμου μώλου από τους νότιους ανέμους – θα επιδιωχθεί η σύνταξη μελέτης και η χρηματοδότηση του έργου προστασίας του λιμένα.