Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Τη Δευτέρα το ραντεβού Τσίπρα με τους αγρότες

Για τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι ορίστηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους των αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.
Όπως αναφέρει σε σχετική του δήλωση ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, «έχουν ενημερωθεί όλες σχεδόν οι Συντονιστικές Επιτροπές των αγροτών που βρίσκονται σε κινητοποίηση και έχουν ήδη ανταποκριθεί οι περισσότερες. Αναμένουμε και τις υπόλοιπες να ορίσουν τους εκπροσώπους τους», τονίζοντας: «για εμάς ο δρόμος του διαλόγου είναι ανοιχτός».Εν τω μεταξύ, με την επιστροφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα και πάντως μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, να οριστικοποιηθούν οι βελτιωτικές προτάσεις που θα μπουν από την κυβέρνηση στο τραπέζι του διαλόγου την προσεχή Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου, οπότε και προσδιορίστηκε το ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους των αγροτών. Στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται σειρά συσκέψεων του πρωθυπουργού με την επιστροφή του στην Αθήνα.

Κλειστά τα σύνορα στον Έβρο, μεγάλες οι ουρές

Σε απόσταση περίπου 12 χιλιομέτρων από το τελωνείο των Κήπων έχουν φτάσει τα ακινητοποιημένα, εξαιτίας των αγροτικών κινητοποιήσεων φορτηγά επί του ελληνικού εδάφους, ενώ σε μήκος περίπου 20 χιλιομέτρων βρίσκονται παρατεταγμένα από την πλευρά της Τουρκίας.
Παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν εντάσεις από πλευράς των επαγγελματιών οδηγών των «εγκλωβισμένων» φορτηγών, οι αγρότες του νοτίου Έβρου, παραμένοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον επ’ αόριστον αποκλεισμό των ελληνοτουρκικών συνόρων, προσανατολίζονται να προχωρήσουν σε ολιγόωρο άνοιγμα του τελωνείου, προκειμένου να αποσυμπιεστεί η κατάσταση, κατανοώντας και τη θέση στην οποία έχουν επέλθει και οι οδηγοί.
Σύμφωνα με την Συντονιστική Επιτροπή, Στις 12 τα μεσάνυχτα επρόκειτο να «ανοίξουν» οι αγρότες το μπλόκο τους στους Κήπους αντιλαμβανόμενοι ότι είναι παραπάνω από αναγκαία, πλέον, η αποσυμφόρηση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί μετά από τέσσερα συμπληρωμένα 24ωρα συνεχούς αποκλεισμού του συνοριακού σταθμού.