Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Συστάθηκε επιτροπή πολιτών που ζητά ενημέρωση για το έργο του LNG

Στη σύσταση ενός συντονιστικού οργάνου προχώρησε "μία μεγάλη ομάδα πολιτών που τους ενώνει η ανησυχία για το μέλλον της πόλης και του περιβάλλοντος" ζητώντας ενημέρωση από όλους τους αρμόδιους φορείς για το έργο του LNG. Η επιτροπή των πολιτών στην πρώτη της ενημερωτική ανακοίνωση, επισημαίνει ότι "Δεν δεσμευόμαστε και δεν είμαστε υποχρεωμένοι σε κανέναν. Είμαστε πολίτες από όλα τα κοινωνικά στρώματα της πόλης που διαπιστώσαμε ότι υπάρχει από ελλιπής ενημέρωση έως και παντελής άγνοια για το έργο αυτό".Αφορμή για τη σύσταση του οργάνου είναι η συγκέντρωση υπογραφών για αίτημα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης με θέμα την ενημέρωση πολιτών και φορέων για τις επιπτώσεις και τα προβλήματα από τις θαλάσσιες εγκαταστάσεις και την λειτουργία Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου L.N.G της εταιρείας GASTRADE του ομίλου Κοπελούζου.
Όπως αναφέρουν, "κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες όπως οι αλιείς της περιοχής αντιδρούν σε αυτή την επένδυση, υποστηρίζοντας ότι θίγεται ανεπανόρθωτα η οικονομική τους δραστηριότητα. Επιπλέον μας ανησυχεί το γεγονός ότι η εταιρεία παρουσίασε διαφορετικά στοιχεία σε Δημοτικό Συμβούλιο του 2012 στην Αλεξανδρούπολη από εκείνα που εμφάνισε στη Μ.Π.Ε που ήδη έγινε δεκτή από το Περιφερειακό Συμβούλιο επίσης το 2012. Τέλος δε μπορούμε να μην λάβουμε υπόψη την αντίδραση των πολιτών και των φορέων της Καβάλας στην πιθανή εγκατάσταση της συγκεκριμένης επένδυσης στη περιοχή τους αφού επιστημονικά τεκμηριωμένα απεδείχθη ότι η ζημιά στο περιβάλλον της περιοχής αυτής κάθε άλλο παρά αμελητέα θα είναι".
Η επίσημη παρουσίαση της επιτροπής και των αιτημάτων και προβληματισμών της θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ.
Το 7 μελές συντονιστικό όργανο αποτελείται από τους:
Μανδάκης Φώτης Μηχ/κος Γεωπληροφορικής & Τοπογραφίας Τ.Ε
Δεμερίδης Γεώργιος, μέλος Οικολογικής Εταιρείας Εβρου
Μάνδαλος Παναγιώτης, Βιολόγος
Σαρίκας Δημήτριος, πρόεδρος Αλιέων Ν. Εβρου
Μαύρος Γεώργιος, μέλος Δ.Σ Αλιέων Ν. Εβρου
Μπουρκέλης Ιωάννης, ξενοδόχος
Κεχαγιόγλου Στέλιος, Ελ. Επαγγελματίας, πρώην πρόεδρος της Κ.Δ.Ε.Σ