Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

3 on 3 STREET BASKETBALL στην Αλεξανδρούπολη 7-8 Μαΐου

Οι αθλητικοί σύλλογοι Εθνικός Αλεξανδρούπολης Μ.Γ.Σ. και Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης B.C. σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης διοργανώνουν για πρώτη φορά στην Αλεξανδρούπολη τουρνουά μπάσκετ 3on3 street basketball.
Το τουρνουά θα λάβει χώρα στον παραλιακό δρόμο της Αλεξανδρούπολης (επί της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου μπροστά στο Νομαρχείο) το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαΐου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.Στο τουρνουά 3on3 οι αθλητές θα χωριστούν σε 3 κατηγορίες ως ακολούθως:
1) Κατηγορία open με αθλητές από 16 χρονών έως….116 (άνδρες, γυναίκες, μικτές ομάδες)
2) Κατηγορία 1 με αθλητές από 13 μέχρι 15 ετών (αγόρια, κορίτσια, μικτές ομάδες)
3) Κατηγορία 2 με αθλητές από 10 μέχρι 12 ετών (αγόρια, κορίτσια, μικτές ομάδες)
Οι νικητές όλων των κατηγοριών θα κερδίσουν χρηματικά έπαθλα, αναμνηστικά δώρα, κύπελλα και μετάλλια ενώ θα πραγματοποιηθεί και διαγωνισμός τριπόντων, όπου επίσης ο νικητής θα λάβει χρηματικό έπαθλο, κύπελλο και μετάλλιο.
Σκοπός του τουρνουά 3on3 είναι η προώθηση του μπάσκετ στην πόλη της Αλεξανδρούπολης. Βγαίνοντας από τα όρια ενός κλειστού γηπέδου με την πραγματοποίηση του τουρνουά στον πολυσύχναστο παραλιακό δρόμο της Αλεξανδρούπολης, ο κόσμος της Αλεξανδρούπολης θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με το άθλημα και το μπάσκετ της πόλης να προσελκύσει ακόμη περισσότερους λάτρεις της «πορτοκαλί θεάς».
Σε αυτό το τουρνουά μπάσκετ δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στα παιδιά γι αυτό και συμπεριλάβαμε 2 κατηγορίες αθλητών για τους μικρούς φίλους του αθλήματος. Φιλοδοξία όλων των διοργανωτών είναι το τουρνουά μπάσκετ 3on3 street basketball να καθιερωθεί ως αθλητικό γεγονός της Αλεξανδρούπολης και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο.
Είναι η πρώτη φορά που οι δύο ομάδες μπάσκετ της πόλης μας από κοινού διοργανώνουν μία τέτοια αθλητική εκδήλωση με σκοπό την προώθηση του αθλήματος στην Αλεξανδρούπολη και την προσέλκυση νέων αθλητών.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η πολύτιμη συνεισφορά του Δήμου Αλεξανδρούπολης στην πραγματοποίηση του τουρνουά 3on3 street basketball, o οποίος πάντα είναι αρωγός σε προσπάθειες προώθησης του μπάσκετ και του αθλητισμού γενικότερα.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Μ.Γ.Σ.
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ B.C. ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ