Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Ο φωτογράφος Enri Canaj στο Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης

Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης σας προσκαλεί στην παρουσίαση της δουλειάς του φωτογράφου Enri Canaj. Η παρουσίαση θα διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη, στο Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης (Μιαούλη 9), το Σάββατο 16/04/2016 στις 20.00, θα ακολουθήσει συζήτηση με τον ίδιο για την τέχνη της φωτογραφίας.Η είσοδος είναι δωρεάν για τα μέλη του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης, για τα μη μέλη η είσοδος είναι 5€.
Περισσότερες πληροφορίες στο email: info@kedifot.gr
Δουλειά του φωτογράφου μπορείτε να δείτε εδώ: www.enricanaj.com

Βιογραφικό Enri Canaj

Ο Enri Canaj γεννήθηκε στα Τίρανα, της Αλβανίας, το 1980. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια εκεί και μετακόμισε με την οικογένειά του στην Ελλάδα το 1991, αμέσως μετά το άνοιγμα των συνόρων. Έχει έδρα την Αθήνα και καλύπτει φωτογραφικά ιστορίες στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.
Σπούδασε φωτογραφία στη Leica Academy στην Αθήνα. Το 2007 πήρε μέρος σε ένα φωτογραφικό project σχετικό με τη μετανάστευση το οποίο διοργάνωσε το Βρετανικό Συμβουλίου, στην συνέχεια για ένα χρόνο παρακολούθησε εργαστήριο φωτογραφίας με δάσκαλο τον Νίκου Οικονομόπουλου φωτογράφο του Magnum.
Από το 2008, είναι ανεξάρτητος φωτογράφος για σημαντικές εκδόσεις όπως το περιοδικό Time Magazine Lightbox , CNN Photo Blogs , New York Magazine, msnbc Photography,Vice Magazine, Newsweek, Paris Match, Le monde Diplomatique , Burn Magazine, Foto8 Magazine London, Gup Magazine, Feature Shoot, δουλειά του έχει εκτεθεί στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης («In a Sharpe of Frame», ατομική έκθεση), BOZAR Center for Fine Arts, Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στο Bilgi Santral στην Κωνσταντινούπολη, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και στο Athens Photo Festival.
Έχει εργαστεί στα Βαλκάνια, κυρίως στο Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία, καθώς και στην Ελλάδα, με επίκεντρο τη μετανάστευση και την πρόσφατη κρίση. Το 2013 του απονεμήθηκε το juried JGS Content, 1st Quarter 2013.