Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016

Κουμεντάκης: «Θέλουμε να πετύχουμε κάτι μεγάλο με την Εθνική»

Η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών εν όψει της συμμετοχής της στο World League 2016 συνεχίζεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα με τους Έλληνες διεθνείς να ανεβάζουν στροφές. «Αυτή τη στιγμή υπάρχει κούραση, αλλά και ικανοποίηση για τη δουλειά που γίνεται. Ποσοτικά και ποιοτικά γίνεται πολύ καλή δουλειά, ενώ το θετικό είναι ότι δεν έχουμε προβλήματα με τραυματισμούς και μέχρι στιγμής όλα κυλούν όπως πρέπει και στο οργανωτικό κομμάτι», είπε ο Ραφαήλ Κουμεντάκης
ο οποίος μπορεί να είναι από τους εκπροσώπους της νέας γενιάς ωστόσο πλέον και ο ίδιος έχει την εμπειρία για να βλέπει τις διαφορές που υπάρχουν στην ομάδα.
«Πλέον έχουμε αρχίσει να ζητάμε από τους εαυτούς μας περισσότερα πράγματα και το έχουμε βάλει στόχο να πετύχουμε κάτι καλό κάτι μεγάλο για την Ελλάδα και το Ελληνικό βόλεϊ. Δεν είναι κάτι που έχουμε συζητήσει μεταξύ μας, αλλά το αντιλαμβανόμαστε και το θέλουμε όλοι. Όλα τα παιδιά έχουμε θετική ενέργεια και παρά την κούραση δίνουμε κάθε μέρα το 100%. Σε κάθε προπόνηση υπάρχει ανταγωνισμός, πολύ καλό κλίμα κι αυτό είναι το μεγάλο όπλο μας γιατί γενικά υπάρχει θετική αύρα στην ομάδα».

Όσον αφορά τους στόχους δεδομένου ότι μπροστά μας υπάρχουν τα δύο τουρνουά του World League που θα διεξαχθούν σε Κοζάνη (17-19 Ιουνίου) και Θεσσαλονίκη (24-26 Ιουνίου), αλλά και τον Σεπτέμβριο τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (15-17 Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα και 22-24 στο Βέλγιο τα δύο τουρνουά) ο Θρακιώτης ακραίος ήταν ξεκάθαρος.

«Στο δικό μας το μυαλό αυτό που υπάρχει είναι η επόμενη μέρα της δουλειάς που πρέπει να κάνουμε έτσι ώστε να βελτιωνόμαστε και στο τέλος της σεζόν θα γίνει ο απολογισμός… Σίγουρα ξέρουμε όλοι ότι είναι σημαντικό να προκριθούμε στα τελικά του Ευρωπαϊκού, αλλά κα το World League δεν μας αφήνει αδιάφορους. Το αντίθετο. Απλά δεν θέλουμε να κοιτάμε μακριά. Βλέπουμε την κάθε μέρα και εφόσον δίνουμε το 100% θα πετύχουμε τους στόχους μας», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:
«Στην ομάδα υπάρχει ο ιδανικός συνδυασμός των έμπειρων και των πιο νέων, ωστόσο όλοι έχουμε την ίδια δίψα για τη διάκριση. Κι αυτό θέλουμε να το δείξουμε και μέσα στο γήπεδο. Γι’ αυτό άλλωστε δουλεύουμε καθημερινά και θεωρώ πλέον ότι έχουμε και περισσότερες εμπειρίες τόσο ως άτομα όσο και ως ομάδα για να διεκδικήσουμε κάτι σημαντικό για την Εθνική».

volleyball.gr