Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Το «Γέρμα» του Λορκα στον «Φλοίσβο» από την Πειραματική σκηνή Αλεξανδρούπολης

Η Πειραματική Σκηνή Αλεξανδρούπολης παρουσιάζει την παράσταση ΓΕΡΜΑ του ΛΟΡΚΑ στο Φλοίσβο 19-22 Ιουνίου (ωρα 21:30), με την υποστήριξη της ΚΛΑ σε σκηνοθεσία του Κώστα Λειβαδίτη, μουσική του Κώστα Κάλλια και χορογραφια-Κινησιολογία της Ελσας Αθανασιάδου.
"Από τον κάμπο της Ανδαλουσίας στον κάμπο της ΘράκηςΜια αιμάτινη πορεία που αποθεώνει την μητρότητα ως ύψιστη μορφή δημιουργίας και οδηγεί από το φως της γέννας στο σκοτάδι της ματαίωσης, από τη Γυναίκα-Δημιουργό στη Γυναίκα-Αυτουργό. Μέσα από τον οικουμενικό λόγο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα,την κίνηση ,τη μουσική και τους ήχους της γκάιντας συντίθεται ένα πολυφωνικό τοπίο, όπου η υπακοή στις κοινωνικές συνθήκες, τα αδιέξοδα ο εγκλωβισμός των γυναικών και ο πόθος για μια ζωή χωρίς συμβατικές και ψυχοφθόρες σχέσεις κυριαρχούν".

Ετοιμασίες στον θερινό «Φλοίσβο»

Αλλο ένα καλοκαίρι είναι εδώ και οι προετοιμασίες για τη θερινή περίοδο προβολών της Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης για τον σινέ «Φλοίσβο» έχουν αρχίσει. Ετοιμάζουν ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών και άλλες εκδηλώσεις.