Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Πάπαλα για φέτος τα καραβάνια Ρώσων στην Αλεξανδρούπολη ... Νέα ε(α)ποτυχία της δημοτικής αρχής

Ρώσοι τέλος για φέτος στην Αλεξανδρούπολη… Τι να κάνουμε μας, λέει η δημοτική αρχή – η οποία οδεύει από "επιτυχία σε επιτυχία" - αφού είχαμε πληρότητα 100% στις ξενοδοχειακές μονάδες και δεν υπήρχαν δωμάτια για τη φιλοξενία τους. Και τώρα τι θα απογίνει το "γραφείο διασύνδεσης με Αγία Πετρούπολη" που εγκαινιάστηκε μεγαλοπρεπώς; Μα τόσα και τόσα ταξίδια χαμένα;
Κι όμως εκφράζεται ικανοποίηση μέσω του επίσημου δελτίου του Δήμου … Γιατί με συμφωνία αναμένει πτήσεις με Ρώσους για … τον Ιούνιο του 2017 . Περαστικά μας
Παραθέτουμε το δελτίο τύπου αυτούσιο:"Ο συνεχής αγώνας για την απευθείας σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με την Αγ. Πετρούπολη ενώ καρποφόρησε με την συμφωνία με αεροπορική ρωσική εταιρεία VIM-AVIA που θα δρομολογούσε κάθε Σάββατο στην καλοκαιρινή σαιζόν αεροπλάνα χωρητικότητας 220 επιβατών, τελικά δεν προχώρησε διότι παρουσιάστηκε αδυναμία ενοικίασης δωματίων. Τα ξενοδοχεία της Αλεξανδρούπολης έχουν πληρότητα το καλοκαίρι που αγγίζει το 100% αλλά πρόσθετα και λόγω ενοικίασης από την εταιρεία T.A.P. περίπου 100 δωματίων στα μεγάλα ξενοδοχεία της πόλης μας.
Κατόπιν τούτου προχωρώντας μαζί με τους δήμους της Αγ. Πετρούπολης και Σοσνόβι Μπορ κλείσαμε νέα συμφωνία με την Ellinair βάσει της οποίας η εταιρεία δεσμεύεται για αυτό το καλοκαίρι να προσφέρει συνδυασμό αεροπορικής-λεωφορειακής σύνδεσης προκειμένου τα παιδιά των Ρώσων να έλθουν φέτος στις κατασκηνώσεις της Αλεξανδρούπολης απευθείας χωρίς ενδιάμεσο σταθμό την Μόσχα, αλλά και όσοι Ρώσοι μεμονωμένα έλθουν.
Θα υπάρχει απευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ Θεσσαλονίκης με την Αγ. Πετρούπολη. Η μεταφορά από Θεσσαλονίκη προς Αλεξανδρούπολη και αντίστροφα θα γίνεται δωρεάν με λεωφορείο στις οργανωμένες ομάδες και το εισιτήριο από και προς Αγ. Πετρούπολη με επιστροφή θα κοστίζει 250 ευρώ.
Συμφωνήθηκε επίσης ότι το πρώτο Σάββατο του Ιουνίου 2017 και κάθε Σάββατο θα αρχίσουν οι απευθείας πτήσεις Αγ. Πετρούπολης – Αλεξανδρούπολης για ολόκληρη την καλοκαιρινή σεζόν, οπότε οι Ρώσοι ιδιαίτερα θα έχουν την δυνατότητα τον χειμώνα που μεσολαβεί να κλείσουν δωμάτια στα ξενοδοχεία της Αλεξανδρούπολης τα οποία δυστυχώς αποδεικνύεται ότι δεν φθάνουν για να καλύψουν τόσες τουριστικές ανάγκες. Προκύπτει ανάγκη αύξησης των κλινών με ανέγερση νέων ξενοδοχείων, γεγονός που θα προκύψει επίσης μετά από λίγους μήνες κατά την ολοκλήρωση της πράξης εφαρμογής στην επέκταση της Ν. Χιλής και της Καλλιθέας.
Η δημοτική αρχή συνεχίζει τον αγώνα της τουριστικής ανάπτυξης ξεπερνώντας πολλές φορές τα όρια αντοχής της, αλλά και με οριακά αποτελέσματα ώστε με την συμπαράσταση όλων να φθάσουμε στο επιθυμητό σημείο μέγιστης απόδοσης.
Ο Δήμος Αλεξανδρουπόλεως πέτυχε αυτή την καλή συμφωνία μέσα στα περιορισμένα χρονικά πλαίσια μετά από την καθυστέρηση άλλης ελληνικής αεροπορικής εταιρείας και της τελικής άρνησης της. H Ellinair - Όμιλος Μουζενίδη θα εγκαταστήσει απευθείας αεροπορική σύνδεση Αλεξανδρούπολης - Αγ. Πετρούπολης το επόμενο έτος και θα διαχειριστεί την προβολή και κίνηση ώστε ο Δήμος Αλεξανδρουπόλεως να μην γίνει tour operator .
Η κυβέρνηση της Αγ. Πετρούπολης στηρίζει ανεπιφύλακτα τις πτήσεις και μας διαβεβαίωσε ότι μπορεί να εξασφαλίσει μεγάλο αριθμό θέσεων για να επιτευχθεί πληρότητα των πτήσεων. Επιπλέον θα προβάλει την Αλεξανδρούπολη και τη πτήση σε εθνικές και διεθνείς τουριστικές εκθέσεις στην Αγ. Πετρούπολη .
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης εκφράζει την ικανοποίηση του για την έναρξη συνεργασίας με την Ellinair, η οποία μπορεί να επεκταθεί περισσότερο για αμοιβαίο όφελος και να καταστήσει αλληλοσυμπληρούμενες τις πτήσεις προς και από τη Ρωσία τόσο από την Θεσσαλονίκη σήμερα, όσο και από την Αλεξανδρούπολη από το 2017.
Παραθέτουμε και την επιστολή του ιδιοκτήτη της ELLINAIR κύριου Μπόρις Μουζενίδη με την οποία η εταιρεία του δεσμεύεται να συνδέσει απ’ ευθείας την Αλεξανδρούπολη με την Αγία Πετρούπολη".