Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση “Οι Τρεις Μουσικοφύλακες και το Πλοίο της Χαράς”

Το Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης και ο τομέας Μουσικής Προπαιδείας, όπως κάθε Ιούνιο με το κλείσιμο της εκπαιδευτικής χρονιάς, παρουσιάζουν το Σάββατο 11 Ιουνίου και ώρα 8.00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο την μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση “Οι Τρεις Μουσικοφύλακες και το Πλοίο της Χαράς” της Αντιγόνης Αλεβιζοπούλου.
Η θεματολογία της φετινής διοργάνωσης μέσα από ένα έξυπνο και ευρηματικό παραμύθι αποκαλύπτει στα παιδιά τη Μουσική. Εξαιρετική ως ιδέα και ιδανική ως προσέγγιση αν αναλογιστούμε πόσο κοντά βρίσκονται τα όρια της φαντασίας και της πραγματικότητας στο παιδικό μυαλό. Στην περίπτωση της Μουσικής όμως οι “καλές μαγικές δυνάμεις” αγγίζουν και επηρεάζουν τον πραγματικό κόσμο όλων μας! Στο παραμύθι η καλή μάγισσα Μουσική οπλίζει τους τρεις μικρούς φίλους με γνώσεις και μουσικές δεξιότητες ώστε να μπορέσουν να σώσουν τη χώρα τους από τα μάγια του κακού Χθόνιου!
Οι “ Τρεις Μουσικοφύλακες και το Πλοίο της Χαράς” είναι ένα μικρό αριστούργημα που σίγουρα θα κάνει τα πρώτα βήματα ενός παιδιού στη μουσική μια πολύ ευχάριστη και ενδιαφέρουσα εμπειρία. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα εμφανισθούν η παιδική Χορωδία και Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου και θα ερμηνεύσουν μεταγραφές αγαπημένου ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, θα ακολουθήσουν οι μαθητές της σχολής εγχόρδων, σε έργα για Βιολί και Βιολοντσέλο καθώς και της σχολής Πιάνου και Κιθάρας.