Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ Έβρου με τον αντιδήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γ. Φαλέκα

ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ
Τα μεγάλα ενεργειακά θέματα του δήμου Αλεξανδρούπολης είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές Έβρου του κόμματος με τον αντιδήμαρχο Τραϊανούπολης και υπεύθυνο του τομέα ενέργειας και φυσικών πόρων του δήμου Γιάννη Φαλέκα.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην αξιοποίηση του βεβαιωμένου γεωθερμικού πεδίουστο Αρίστεινο, στην αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας[ΑΠΕ] σε σχολικές μονάδες αλλά και σε άλλα δημόσια κτήρια, στον σχεδιασμό δημοτικής ομάδας χρήσης στερεής βιομάζας για παραγωγή pellet, στον σχεδιασμό πρότυπης ''Πράσινης Αγροτικής Κοινότητας Δωρικού''.
Ο κ.Φαλέκας τόνισε την αγαστή συνεργασία που έχει με το Υπουργείο Περιβάλλοντος κ Ενέργειας καθώς και με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών κ Εξοικονόμησης Ενέργειας [ΚΑΠΕ]. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συνάντηση, καθώς για πρώτη φορά τοπικός θεσμικός φορέας, είτε πολιτικός είτε αυτοδιοικητικός, κατά δήλωσή του, ζητά συντονισμένα ενημέρωση. συζήτηση-ενημέρωση επί των έργων ενεργειακού σχεδιασμού που με μεθοδικότητα και επιμονή προχωρά ο Αντιδήμαρχος Τρα'ι'ανούπολης.
Η συζήτηση κινήθηκε επίσης γύρω από τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Ταμείου Παρακαταθηκών κ Δανείων προς τους δήμους και τις κοινές δράσεις τεχνολογικής και οικονομικής υποστήριξης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε να υλοποιηθούν έργα εξοικονόμησης ενέργειας.
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για μια σημαντική σειρά έργων ενεργειακού σχεδιασμού, «που με μεθοδικότητα και επιμονή προχωρά ο Αντιδήμαρχος Τραϊανούπολης». Σημείωσαν επίσης πως «ήταν μια καθόλα εποικοδομητική συνάντηση στην οποία τονίσαμε ότι είμαστε αρωγοί έργων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, που δημιουργούν θέσεις εργασίας, που αναβαθμίζουν το αγροτικό εισόδημα, που παρέχουν τη δυνατότητα εξοικονόμησης ενέργειας κ λειτουργικού κόστους, που τα οφέλη τους επανατοποθετούνται στην εξυπηρέτηση των αναγκών της τοπικής κοινωνίας».