Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

To πρόγραμμα του Τουρνουά Μπιτς Χάντμπολ της Αλεξανδρούπολης

Στην παραλία της Αγίας Παρασκευής της Αλεξανδρούπολης θα διεξαχθούν από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή το 3ο Κύπελλο Ελλάδας Μπιτς Χάντμπολ Ανδρών και Γυναικών και το 3ο τουρνουά του 17ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μπιτς Χάντμπολ Ανδρών και Γυναικών.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά τα δύο πρώτα τουρνουά σε Θεσσαλονίκη και Βέροια οι Beach Boys βρίσκονται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 296 βαθμούς, ενώ ο Σπάρτακος της Κεπεσίδου καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις Γυναίκες με 346 βαθμούς.Όσον αφορά το τουρνουά της Αλεξανδρούπολης οι ομάδες έχουν χωριστεί στους Άνδρες σε τρεις ομίλους και συγκεκριμένα στον πρώτο συμμετέχουν οι ΓΑΣ Κιλκίς Αλεξανδρούπολης, Α.Ο. Άνοιξη, Α.Σ. Αστέρας Αλεξανδρούπολης ''NEMESIS'' και BHC Goteborg, στο δεύτεροι οι Α.Σ. Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης-Βeach Boys, Γ.Σ. Δράμας ''Summer 04'', Βeach Boys Junior και Βουλγαρία U-16 και στον τρίτο οι Πόντιοι Κιλκίς-Golden Waves, A.E.Σ.Χ. Πυλαία Waterproofs, European University Cyprus και ΒΗC Struga. Στις Γυναίκες οι ομάδες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους και ειδικότερα στον πρώτο θα πάρουν μέρος οι A.Σ. Σπάρτακος Goalbet, BHC Struga, ETAR 64 Velico Ternovo και Petrolina Ladies και στο δεύτερο οι Α.Ο.Α. Καστοριάς, Α.Σ. Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης, Ελλάδα Κ-16 και Βουλγαρία Κ-16.

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

Ως προς το σύστημα διεξαγωγής για τους Άνδρες, οι ομάδες τοποθετήθηκαν σε τρεις ομίλους των τεσσάρων ομάδων και αγωνίζονται ένας προς όλους σε μονό γύρο. Η πρώτη ομάδα του κάθε ομίλου και η καλύτερη δεύτερη θα αποτελέσουν τα ζευγάρια των δύο ημιτελικών (μετά από κλήρωση) για τις θέσεις 1-4. Οι δύο δεύτερες στην κατάταξη των ομίλων ομάδες θα αγωνιστούν για τις θέσεις 5-6, ενώ οι δύο καλύτερες βαθμολογικά τρίτες ομάδες στην κατάταξη των ομίλων θα παίξουν για τις θέσεις 7-8. Η τρίτη ομάδα της τρίτης θέσης θα αγωνιστεί με την καλύτερη ομάδα της τέταρτης θέσης για τις θέσεις 9-10 και οι δύο εναπομείνασες ομάδες θα αγωνιστούν για τις θέσεις 11-12. Στο θεσμό του Κυπέλλου η πρώτη ελληνική ομάδα του κάθε ομίλου και η καλύτερη δεύτερη των ομίλων θα αγωνιστούν μετά από κλήρωση σε δύο ημιτελικούς. Οι νικήτριες ομάδες θα αγωνιστούν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στις Γυναίκες σχηματίστηκαν δύο όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, οι οποίες θα αγωνιστούν μία προς όλες σε μονό γύρο. Οι δύο πρώτες ομάδες του κάθε ομίλου παίζουν μεταξύ τους σε χιαστί αγώνες (1ος Α' Ομίλου με 2ο Β' Ομίλου και 1ος Β' Ομίλου με 2ο Α' Ομίλου). Οι νικήτριες ομάδες παίζουν για τις θέσεις 1-2 και οι ηττημένες για τις θέσεις 3-4. Οι τρίτες ομάδες στην κατάταξη των ομίλων θα αγωνιστούν για τις θέσεις 5-6, ενώ οι τέταρτες για τις θέσεις 7-8. Στο θεσμό του Κυπέλλου Γυναικών οι τρεις ελληνικές ομάδες (Α.Σ. Σπάρτακος, Α.Ο.Α. Καστοριάς και Α.Σ. Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης) θα αγωνιστούν σε όμιλο ένας προς όλους σε μονό γύρο και οι δύο πρώτες θα αγωνιστούν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Λεωνίδας Κάλφας
http://gipedatouevrou.blogspot.gr