Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Νέα διόδια στη Μέστη από το 2017

Στη λειτουργία νέων σταθμών διοδίων στις εισόδους - εξόδους της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Μέστης, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της “Εγνατία Α.Ε.” Απόστολος Αντωνούδης. Παράλληλα, προανήγγειλε δικαιότερες χρεώσεις στον οδικό άξονα από Ηγουμενίτσα ως Αλεξανδρούπολη, ανάλογα με τα χιλιόμετρα που θα διανύει ο κάθε οδηγός.«Θεωρούμε δεδομένο ότι θα μπουν διόδια στις εισόδους της χώρας. Είναι κάτι το οποίο το οφείλουμε στη χώρα», ανέφερε ο κ. Αντωνούδς, μιλώντας στο ραδιόφωνο “Πρακτορείο 104,9 fm”. «Δεν μπορεί όλη η Ευρώπη να χρησιμοποιεί τα δίκτυα μας-τα οποία τα έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός σε μεγάλο βαθμό- και να μην πληρώνει κανένας τίποτα.. Άρα στις εισόδους της χώρας να θεωρούμε δεδομένο ότι τα επόμενα χρόνια- όχι άμεσα, τους επόμενους μήνες- θα μπουν διόδια. Όπως στην Ιεροπηγή (Καστοριάς), στους Ευζώνους και στη Μέστη (Αλεξανδρούπολης)», είπε χαρακτηριστικά. «Κάποιος που εισέρχεται στην Ελλάδα ,σήμερα, δεν πληρώνει τίποτα. Είναι διόδια εισόδου στη χώρα. Ο Ευρωπαίος που εισέρχεται στη χώρα μέχρι να βρει τα απόμενα διόδια θα κάνει περίπου 150 χλμ» είπε ο πρόεδρος της “Εγνατία Α.Ε.” ενώ διαβεβαίωσε ότι με τη σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων υπουργείων τα 170 οχήματα που έχουν οι κάτοικοι των δύο χωριών θα έχουν κάρτα 20 ελεύθερων διελεύσεων το μήνα ενώ οι εργαζόμενοι κάρτα με 40 ελεύθερες διελεύσεις.
Ο κ. Αντωνούδης αναφέρθηκε και στον άξονα Ηγουμενίτσας -Αλεξανδρούπολης τονίζοντας οτι γίνεται προσπάθεια από την “Εγνατία Α.Ε.” για αναλογικότερη χρέωση ενώ προανήγγειλε τη λειτουργία σταθμών διοδίων σε αυτό τον άξονα όχι άμεσα αλλά ενδεχομένως μέσα στο 2017.
“Υπάρχει μια λογική για αναλογικότερη χρέωση στον υφιστάμενο άξονα Ηγουμενίτσας-Αλεξανδρούπολης. Προσπαθούμε να προσεγγίσουμε με δικαιότερο τρόπο αυτή τη χρέωση έτσι ώστε ο κάθε χρήστης αυτού του αυτοκινητόδρομου να πληρώνει ανάλογα με τα χιλιόμετρα τα οποία διανύει. Άμεσα διόδια σε αυτό τον άξονα μετωπικά, έτσι οπως τον ξέρουμε – δεν πρόκειται να δούμε τους επόμενους μήνες. Τον επόμενο χρόνο ,ενδεχομένως μέσα στο 2017,κάποια να αρχίσουν να λειτουργούν.”
Εντωμεταξύ, τέθηκε σε πιλοτική λειτουργία ο σταθμός διοδίων του Προμαχώνα , ο πρώτος σε κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού. Τα νέα διόδια έχουν προβληματίσει τους κατοίκους του Προμαχώνα και του Άγκιστρου , οι οποίοι προέβησαν σε ειρηνική διαμαρτυρία, καθώς υπάρχουν 4 καταστήματα μετά τον σταθμό αλλά και εργαζόμενοι που υποχρεωτικά μετακινούνται για να φτάσουν στη δουλειά τους.

Κ.Η.