Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Αγορά νέων μηχανημάτων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αγοράς 3 νέων μηχανημάτων τεχνητού νεφρού και αναμένεται η παραλαβή τους. Ταυτόχρονα ολοκληρώθηκε η διαδικασία σύναψης σύμβασης συντήρησης των υπολοίπων μηχανημάτων τεχνητού νεφρού. Ενώ έχει υποβληθεί φάκελος για αγορά και των υπολοίπων μέσω ΕΣΠΑ.
Η νέα διοίκηση του ΠΓΝΕ, σημειώνεται, ότι μέσα σε 2 μήνες κατόρθωσε να επιλύσει πρόβλημα που έμενε άλυτο επί 3ετία. Ξεκίνησε επίσης η διαδικασία αγοράς ενός νέου αναισθησιολογικού μηχανήματος καθώς και η σύναψη σύμβασης συντήρησης των υπαρχόντων μηχανημάτων. ενώ έχει υποβληθεί αίτημα για χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ της αντικατάστασης των υπολοίπων. Η επισκευή 3 μηχανημάτων που παρουσίασαν πρόβλημα ολοκληρώθηκε εντός 24 ωρών.
«Η διοίκηση εργάζεται για την ολοκλήρωση της επισκευής και αναβάθμισης των ασανσέρ, παρά τα προβλήματα που δημιουργούν εργολάβοι. Η επίλυση των προβλημάτων που συσσωρεύτηκαν επί μιά δεκαετία προχωράει σταθερά με μεθοδικά βήματα με γνώμονα την εξυπηρέτηση των ασθενών. Κατανοητός ο πανικός άνομων συμφερόντων που επιχειρούν να εμποδίσουν οποιοδήποτε αλλαγή» σημειώνει ο διοικητής κος Δημήτρης Αδαμίδης

Επιστημονικό Βραβείο σε γιατρούς του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου

Επιστημονική ερευνητική ομάδα της Πανεπιστημιακής Μαιευτικής – Γυναικολογικής του Π.Γ.Ν.Ε. με επικεφαλής τον Καθηγητή κ. Κοντομανώλη βραβεύτηκε με την χορηγία Γεωργίου Παπανικολάου για το ερευνητικό πρόγραμμα που διερευνά τις αιτίες της δημιουργίας του καρκίνου του ενδομητρίου. Η βράβευση αυτή καταδεικνύει το ρόλο του επιστημονικού δυναμικού του Π.Γ.Ν.Ε. και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην πρόοδο της επιστήμης.