Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

«Δεσμοί αίματος» από την Ισλανδία στον «Φλοίσβο»

Τη Δευτέρα 22 έως και την Τετάρτη 24 Αυγούστου θα προβληθεί η Ισλανδική ταινία με τίτλο «Δεσμοί αίματος» σε σκηνοθεσία του Γκρίμουρ Χακόναρσον. Βραβείο καλύτερης ταινίας στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» των Κανών και Χρυσός Αλέξανδρος στη Θεσσαλονίκη για ένα απελευθερωτικό μάθημα κινηματογραφικής απλότητας και ένα ρεαλιστικό αγροτικό δράμα γεμάτο συγκίνηση και απολαυστικό μαύρο χιούμορ.Σε μια απομακρυσμένη κοιλάδα στην Ισλανδία, ο Γκάμι και ο Κίντι, δύο αδέλφια που ζουν δίπλα-δίπλα, μοιράζονται την ίδια γη και έχουν παρόμοιο τρόπο ζωής, έχουν να μιλήσουν 40 χρόνια! Τα πρόβατα που έχουν κληρονομήσει θεωρούνται από τα σημαντικότερα είδη ζώου της περιοχής κι εκείνοι έχουν βραβευθεί πολλές φορές για τα κριάρια τους, που έλκουν μια μακρινή, αρχαία καταγωγή. Όταν μια θανατηφόρα ασθένεια προσβάλει τα πρόβατα του Κίντι και εξαπλώνεται στην περιοχή ως ιός, οι αρχές αποφασίζουν να θανατωθούν όλα τα πρόβατα της κοιλάδας ώστε να σταματήσει εκεί η απειλή! Αλλά ο Γκάμι και ο Κίντι δεν εγκαταλείπουν τόσο εύκολα, κι ο καθένας προσπαθεί να αντιμετωπίσει το κακό με τον δικό του τρόπο: ο Κίντι χρησιμοποιώντας το τουφέκι του και ο Γ κάμι την ευστροφία του. Καθώς οι αρχές πλησιάζουν τα αδέλφια, εκείνα θα πρέπει να ενωθούν ώστε να σώσουν αυτό το ξεχωριστό είδος προβάτων, που έχουν περάσει σε αυτούς από γενιά σε γενιά, και ως εκ τούτου δεν θα «εξαφανιστούν» και οι ίδιοι.

Πρόκειται για ένα απελευθερωτικό μάθημα κινηματογραφικής απλότητας και ένα ρεαλιστικό αγροτικό δράμα γεμάτο συγκίνηση και απολαυστικό μαύρο χιούμορ.

Οι προβολές αρχίζουν στις 22:00 μ.μ. και γίνονται καθημερινά στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο «Φλοίσβο», με είσοδο 3 (άνεργοι / φοιτητές / νεανικό), 4 (μέλη ΚΛΑ), και 5 ευρώ (όλοι οι υπόλοιποι).