Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Το... ταξίδι της Volley League ξεκινά

H μεγάλη ώρα για το εναρκτήριο σερβίς του 49ου πρωταθλήματος Volley League «Πάμε Στοίχημα» έφτασε. Δώδεκα ομάδες, 180 αθλητές, μεταξύ των οποίων και 42 ξένοι από 20 χώρες θα ριχτούν στη μάχη για τους 132 αγώνες της κανονικής περιόδου και περίπου 30 στα πλέι οφ που θα αναδείξουν τον πρωταθλητή 2016-17.Με την υποστήριξη του μεγάλου χορηγού που είναι η ΟΠΑΠ Α.Ε. και του τηλεοπτικού χορηγού που είναι η NOVA με την τεχνολογία των καναλιών Novasports η ΕΣΑΠ είναι έτοιμη να διοργανώσει το καλύτερο πρωτάθλημα όλων των εποχών.
Το εντυπωσιακό φινάλε του πρωταθλήματος 2015-16 στο κατάμεστο PAOK Sports Arena ανέβασε τον πήχη ψηλά και η ΕΣΑΠ μαζί με τις διοικήσεις και τους αθλητές των 12 ΤΑΑ υπόσχονται να παρουσιάσουν ένα μοναδικό υπερθέαμα με ανταγωνιστικούς αγώνες και περισσότερους φιλάθλους στα γήπεδα.

Οι σημαντικότερες αλλαγές

Η σημαντικότερη αλλαγή που έχει γίνει στη προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος είναι η συμμετοχή στα πλέι οφ και των ομάδων από την 5η έως την 8η θέση της κανονικής περιόδου. Επομένως όταν τελειώσει η κανονική περίοδος (22η αγωνιστική) η 1η ομάδα θα παίξει με την 8η, η 2η με την 7η, η 3η με την 6η και η 4η με την 5η. Οι ομάδες από την 9η έως την 12η θέση θα αγωνιστούν στα πλέι άουτ που θα γίνουν με το σύστημα των δύο γύρων ένας προς όλους. Εάν η 12η ομάδα έχει διαφορά μεταλύτερη των τεσσάρων βαθμών θα υποβιβαστεί απ΄ ευθείας.

Παντελής Ταρνατόρος: «Εύχομαι ωραίο βολεϊκό ταξίδι»

Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταραντόρος με την ευκαιρία της έναρξης του πρωταθλήματος δήλωσε: «Το πρωτάθλημα Volley League "Πάμε Στοίχημα" είναι η ναυαρχίδα του ελληνικού βόλεϊ και ως ΕΣΑΠ έχουμε δεσμευτεί να παρουσιάσουμε ένα εξαιρετικό και ποιοτικό αθλητικό προϊόν. Παρά τις δυσκολίες από τις άσχημες οικονομικές συγκυρίες όλα τα ΤΑΑ έκαναν θυσίες για να οργανώσουν τις ομάδες τους και να τακτοποιήσουν εκκρεμότητες. Εχουν αποκτηθεί πολλοί και ποιοτικοί ξένοι και μερικοί εξ αυτών είναι γνωστοί στο φίλαθλο κοινό. Όλα τα ρόστερ των ομάδων είναι ανταγωνιστικά και όπως λένε οι προπονητές το νέο πρωτάθλημα θα είναι πολύ καλύτερο από το περσινό. Με την βοήθεια των χορηγών μας, των υποστηρικτών, των διαιτητών, των δημοσιογράφων και όλων των έμπειρων συνεργατών θα παρουσιάσουμε ένα εξαιρετικό και δίκαιο πρωτάθλημα. Εύχομαι υγεία στους αθλητές. Εύχομαι να έχουμε γεμάτα γήπεδα και ένα ωραίο βολεϊκό ταξίδι».