Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Έως τέλος του χρόνου παρατείνεται η χρηματοδότηση των Δομών Φτώχειας


Παρατείνεται μέχρι τέλος του χρόνου η χρηματοδότηση των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας που λειτουργούν σε 70 δήμους της χώρας, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η οποία κάλεσε τους δήμους και τις περιφέρειες να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την ένταξη των προγραμμάτων φτώχειας στα Περιφερειακά Προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα η κ. Φωτίου μιλώντας στην ΕΡΤ είπε: «Δίνουμε παράταση δύο μήνες ακόμη και καλούμε περιφέρειες και δήμους να μην ολιγωρούν», συμπληρώνοντας ότι τα κονδύλια διασφαλίστηκαν από το υπουργείο Οικονομικών και προέρχονται από το παλιό ΕΣΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για 256 Κοινωνικές Δομές (Κοινωνικά Παντοπωλεία, Συσσίτια, Γραφεία Διαμεσολάβησης, Τράπεζες Χρόνου, Ανοιχτά Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, Υπνωτήρια κ.α.) οι οποίες προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες σε 118.000 και πλέον άνεργους, αστέγους, άπορους, ανασφάλιστους και άλλες ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και στις οποίες προσφέρουν έργο 850 εργαζόμενοι καθόλη τη διάρκεια της κρίσης και των μνημονίων.

Με πρόσφατο έγγραφό της η κ. Φωτίου έθετε ως καταληκτική ημερομηνία χρηματοδότησης των Δομών Φτώχειας από το εθνικό σκέλος του Π.Δ.Ε. την 31η Οκτωβρίου 2016 και καλούσε τις περιφέρειες και του δήμους λόγω του κατεπείγοντος να επιταχύνουν στο μέγιστο βαθμό, τις διαδικασίες προσκλήσεων και υποβολής προτάσεων, για την άμεση έναρξη λειτουργίας των νέων κοινωνικών δομών μέσω του νέου ΕΣΠΑ. Εργαζόμενοι στις δομές αυτές αλλά και η ΚΕΔΕ επανειλημμένως έχουν ζητήσει πεντάμηνη παράτασή του προγράμματος μέχρι να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ καθώς και την αυξημένη μοριοδότησή τους.

Η κ. Φωτίου έχει διαβεβαιώσει ότι θα τύχουν αυξημένης μοριοδότησης, λόγω εργασιακής εμπειρίας, όσοι ήδη εργάζονται στις Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας, κατά τη διαδικασία επαναπροκήρυξης θέσεων για νέες προσλήψεις προσωπικού , προκειμένου να στελεχωθούν οι κοινωνικές δομές από τους δήμους με όρους ΑΣΕΠ.

Παρατείνεται μέχρι τέλος του χρόνου η χρηματοδότηση των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας που λειτουργούν σε 70 δήμους της χώρας, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η οποία κάλεσε τους δήμους και τις περιφέρειες να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την ένταξη των προγραμμάτων φτώχειας στα Περιφερειακά Προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ. AdTech Ad Συγκεκριμένα η κ. Φωτίου μιλώντας στην ΕΡΤ είπε: «Δίνουμε παράταση δύο μήνες ακόμη και καλούμε περιφέρειες και δήμους να μην ολιγωρούν», συμπληρώνοντας ότι τα κονδύλια διασφαλίστηκαν από το υπουργείο Οικονομικών και προέρχονται από το παλιό ΕΣΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για 256 Κοινωνικές Δομές (Κοινωνικά Παντοπωλεία, Συσσίτια, Γραφεία Διαμεσολάβησης, Τράπεζες Χρόνου, Ανοιχτά Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, Υπνωτήρια κ.α.) οι οποίες προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες σε 118.000 και πλέον άνεργους, αστέγους, άπορους, ανασφάλιστους και άλλες ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και στις οποίες προσφέρουν έργο 850 εργαζόμενοι καθόλη τη διάρκεια της κρίσης και των μνημονίων. Με πρόσφατο έγγραφό της η κ. Φωτίου έθετε ως καταληκτική ημερομηνία χρηματοδότησης των Δομών Φτώχειας από το εθνικό σκέλος του Π.Δ.Ε. την 31η Οκτωβρίου 2016 και καλούσε τις περιφέρειες και του δήμους λόγω του κατεπείγοντος να επιταχύνουν στο μέγιστο βαθμό, τις διαδικασίες προσκλήσεων και υποβολής προτάσεων, για την άμεση έναρξη λειτουργίας των νέων κοινωνικών δομών μέσω του νέου ΕΣΠΑ. Εργαζόμενοι στις δομές αυτές αλλά και η ΚΕΔΕ επανειλημμένως έχουν ζητήσει πεντάμηνη παράτασή του προγράμματος μέχρι να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ καθώς και την αυξημένη μοριοδότησή τους. Η κ. Φωτίου έχει διαβεβαιώσει ότι θα τύχουν αυξημένης μοριοδότησης, λόγω εργασιακής εμπειρίας, όσοι ήδη εργάζονται στις Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας, κατά τη διαδικασία επαναπροκήρυξης θέσεων για νέες προσλήψεις προσωπικού , προκειμένου να στελεχωθούν οι κοινωνικές δομές από τους δήμους με όρους ΑΣΕΠ.

www.dikaiologitika.gr