Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Ταινία από το Ιράν με … αυστραλιανό τίτλο η πρόταση της ΚΛΑ

Τη Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Νοεμβρίου θα προβληθεί μια πολλά υποσχόμενη ταινία

Για την ερχόμενη εβδομάδα η πρόταση της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης έρχεται από το Ιράν και έχει αυστραλιανό τίτλο! Τη Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Νοεμβρίου λοιπόν, θα προβληθεί η ταινία «Μελβούρνη» που αποτελεί και το σκηνοθετικό ντεμπούτο του πολλά υποσχόμενου Ιρανού Νιμά Τζαβιντί, το οποίο άνοιξε το έγκριτο τμήμα της “Εβδομάδας των Κριτικών” στο 71ο Φεστιβάλ Βενετίας αποσπώντας το όρθιο χειροκρότημα του κοινού και των κριτικών.Βασικοί ήρωες της ταινίας, ο Amir και η Sara, ένα νεαρό ζευγάρι που ζει στο Ιράν και ετοιμάζεται να πετάξει στη Μελβούρνη για να συνεχίσει τις σπουδές του. Μόλις λίγες ώρες πριν την αναχώρηση της πτήσης τους, καλούνται να προσέξουν το μωρό των γειτόνων μέχρι να γυρίσουν οι γονείς του. Όσο ετοιμάζουν τα πράγματα τους για το μεγάλο ταξίδι, αντιλαμβάνονται ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά με το μωρό. Άθελα τους έχουν εμπλακεί σε ένα τραγικό περιστατικό, ενώ οι συνθήκες τους πιέζουν να πάρουν μία απόφαση ζωής. Πρόκειται για ένα αγωνιώδες ψυχολογικό θρίλερ που σε καλεί να αναρωτηθείς τι θα έκανες εσύ αν βρισκόσουν στην θέση των ηρώων.
O καταπληκτικός ηθοποιός ΠεϊμάνΜοααντί (Ένας Χωρισμός- Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας 2012) βρίσκεται στο κέντρο αυτού του αγωνιώδους ψυχολογικού θρίλερ, κορυφώνοντας την ένταση, καθώς οι ήρωες βρίσκονται μπροστά στο μεγαλύτερο δίλημμα της ζωής τους. Η σκηνοθετική και σεναριακή προσέγγιση του Τζαβιντί είναι εξαιρετική, καθώς στήνει μία καθηλωτική ταινία με απτούς χαρακτήρες.
Ένα μεγάλο ηθικό δίλημμα βρίσκεται στο κέντρο του φιλμ, το οποίο είναι μια σπουδή πάνω στην ανάληψη της ευθύνης ή στην αποποίησή της, στο σωστό και στο λάθος, στις επιλογές που μας καθορίζουν και μας κατηγοριοποιούν σε «καλούς» και «κακούς».
Ιράν - 2014
Σενάριο - Σκηνοθεσία:ΝιμάΤζαβιντί
Πρωταγωνιστούν:ΡοσάνακΓκεραμί, Μάνι Χαγκίγκι, ΝεγκάρΤζαβαχεριάν, ΒίνταΤζαβάν, Ελχάμ Κόρντα, ΠεϊμάνΜοααντί, ΑλιρέζαΟστάντι, ΣιρίνΓιαζντανμπάκσι

Διάρκεια: 91’
Όπως πάντα οι προβολές αρχίζουν στις 21:30 μ.μ. και γίνονται κάθε  Δευτέρα και Τρίτη στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, με είσοδο 3  (άνεργοι / φοιτητές / νεανικό /πολύτεκνοι), 4 (μέλη ΚΛΑ), και 5 ευρώ  (όλοι οι υπόλοιποι).