Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Πανελλήνια συμπαράσταση στο δήμαρχο Πάτρας στην κόντρα του με τη Χρυσή Αυγή

Ευρύ κύμα συμπαράστασης έχει αναπτυχθεί γύρω από τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος στις 13 Φεβρουαρίου δικάζεται ύστερα από μήνυση του τότε υποψηφίου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μ. Αρβανίτη. Ο δήμαρχος κατηγορείται για «παράβαση καθήκοντος», επειδή -κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας- δεν παραχώρησε στην Χ.Α. δημοτικό χώρο, κατά την προεκλογική εκστρατεία το 2015, ενόψει των βουλευτικών εκλογών. Σημειώνεται ότι η δημοτική αρχή Πατρέων έχει εγκληθεί για παράβαση καθήκοντος και από κρατικές υπηρεσίες, όπως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.
Σύλλογοι εργαζομένων, φορείς και σύσσωμη η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν προχωρήσει σε ανακοινώσεις, αποφάσεις και ψηφίσματα υπέρ του δημάρχου Πατρέων, με κύριο αίτημα να σταματήσει η δίωξη εναντίον του και να αναληφθεί πρωτοβουλία υπέρ του από την κυβέρνηση και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Η κοινωνία των Πατρών υποστηρίζει τον δήμαρχο

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων με ομόφωνο ψήφισμά «απαιτεί να σταματήσει τώρα η δίωξη του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη και να αναλάβουν προς αυτή την κατεύθυνση ανάλογες πρωτοβουλίες η κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες». Να σταματήσει η δικαστική δίωξη κατά του δημάρχου απαιτούν με αποφάσεις τους και οι Τοπικές Ενότητες του δήμου Πατρέων.

Συγκέντρωση-διαμαρτυρία μπροστά στα Δικαστήρια Πάτρας

Ο σύλλογος υπαλλήλων του δήμου Πατρέων, με ομόφωνη απόφασή του, κήρυξε στάση εργασίας για τις 13 Φεβρουαρίου και καλεί τους εργαζόμενους του δήμου σε συγκέντρωση στις 8 το πρωί μπροστά στο δημαρχείο και πορεία- συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια. Ο σύλλογος υπαλλήλων ζητεί «να σταματήσει η δίωξη του Δημάρχου Πατρέων και να αναλάβει προς αυτήν την κατεύθυνση ανάλογη πρωτοβουλία η κυβέρνηση και οι αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες».
Επίσης, σε κινητοποίηση και συγκέντρωση τη Δευτέρα στις 8 π.μ. καλούν στα Δικαστήρια Πάτρας τα παρακάτω σωματεία: -Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας -Συνδικάτο Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Ν. Αχαΐας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» -Κλαδικό Συνδικάτο & Τροφίμων Ν. Αχαΐας -Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού – τουρισμού & ξενοδοχείων Ν. Αχαΐας -Συνδικάτο νέων τεχνολογιών & τηλεπικοινωνιών Ν. Αχαΐας -Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις εμπορικές επιχειρήσεις & παροχής υπηρεσιών Ν. Αχαΐας -Σωματείο Συνταξιούχων ΝΑΤ Πάτρας -Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πάτρας -ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Ανακοίνωση από την ΠΟΕΣΥ
Ανακοίνωση συμπαράστασης εξέδωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), στην οποία αναφέρεται ότι «οι υπόδικοι για τη δολοφονία του Π. Φύσσα, για την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, καθώς και για σωρεία άλλων αδικημάτων, προκαλούν το δημοκρατικό αίσθημα με την απόπειρα δίωξης του δημάρχου».

documentonews.gr