Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Διακόσιες χιλιάδες διαδηλωτές στη Ρώμη, για τις οικονομικές ανισότητες, την ανεργία, το ρατσισμό

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν σήμερα το κέντρο της Ρώμης, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση της Ιταλίας, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Πολλά συνδικάτα είχαν κινητοποιηθεί για να οργανώσουν αυτή τη διαδήλωση, προκειμένου να επιστήσουν την προσοχή στις οικονομικές ανισότητες, την ανεργία και τον ρατσισμό.

"Η κυβέρνηση βγήκε από την εικονική πραγματικότητά της και μπήκε στον πραγματικό κόσμο", σχολίασε η Αναμαρία Φουρλάν, η επικεφαλής της ιταλικής συνομοσπονδίας εργατικών σωματείων Cisl. "Η χώρα πρέπει να είναι ενωμένη, όχι διχασμένη", είπε από την πλευρά του ο Μαουρίτσιο Λαντίνι της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Cgil.
Δεν υπάρχει κάποια επίσημη εκτίμηση για τη συμμετοχή, όμως τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για 200.000 συγκεντρωμένους.
Τα συνδικάτα ζητούν από την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε την έναρξη διαλόγου, με στόχο την αλλαγή των κατευθυντήριων γραμμών της οικονομικής πολιτικής της χώρας. Παράλληλα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θέλουν να συμπεριληφθεί στον κοινωνικό διάλογο, το συνταξιοδοτικό και η αλλαγή του φορολογικού συστήματος.
Σύμφωνα με τα συνδικάτα, η έναρξη των εδώ και καιρό προγραμματισμένων δημόσιων έργων, θα είναι σε θέση να δημιουργήσει τουλάχιστον τετρακόσιες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ