Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Οι άριστοι, οι προβλέψεις τους και ο κουβάς


Αυτοανακηρύχτηκαν (που είναι και της μόδας) "μέτωπο της λογικής". Δήλωσαν ορθολογιστές, ευρωπαϊστές και διαφωτισμένοι. Μας είπαν ότι είναι φιλελεύθεροι. Και γνωρίζουν από οικονομία και ελεύθερη αγορά γιατί έχουν σπουδάσει στα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου κι έχουν εργαστεί σκληρά σε μεγάλες πολυεθνικές. Είναι άριστοι. Γι' αυτό άλλωστε έπεσαν μέσα σε όλες τις προβλέψεις τους.

Σταχυολογούμε:2008: Δεν μας αγγίζει εμάς η διεθνής κρίση, μη λέτε κουταμάρες ότι κινδυνεύουμε.
2009: Δεν πρόκειται να χρεωκοπήσει η οικονομία μας, και σιγά μη μπούμε ποτέ υπό επιτήρηση γιατί ανέβηκαν λίγο τα spreads.
2010: Μπήκαμε υπό επιτήρηση τελικά, αλλά τα μνημόνια είναι ευλογία και μαζί τα φάγαμε γιατί ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητες μας. Μη διαδηλώνετε, κάψατε τη Μαρφίν.
2011: Εξοχότατη η κυρία Μέρκελ, ό,τι πει το ΔΝΤ πρέπει να κάνουμε, θα βγούμε από την κρίση μέχρι το τέλος του χρόνου, καρατσεκαρισμένο.
2012: ΟΚ, χειροτέρεψε η κρίση, χάσαμε το 1/4 του ΑΕΠ μας, έσπασε ρεκόρ η ανεργία και υπογράψαμε 2ο μνημόνιο, αλλά έχουμε κυβέρνηση με τεχνοκράτη μη εκλεγμένο πρωθυπουργό και τώρα θα πάνε καλά όλα.
2013: Δεν πήγαν, αλλά φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που ανεβαίνει και τρομάζει τους επενδυτές. Ας κλείσουμε την ΕΡΤ για να κάνουμε λίγη οικονομία.
2014: Success story, βγαίνουμε από την κρίση με το mail Χαρδούβελη, δεν πειράζει που τα νούμερα λένε άλλα και έχουν φύγει στο εξωτερικό κοντά μισό εκατομμύριο Έλληνες, ο λαός καταλαβαίνει ότι έπιασαν τόπο οι θυσίες του, πάμε για 2η τετραετία άνετα.
2015: Χάσαμε. Οι τρελομπολσεβίκοι τσαμπουκαλεύονται στα Eurogroup, βγάλτε όλοι έξω τα λεφτά σας πριν μας πάνε στη δραχμή, να, είδατε; ο Βαρουφάκης προκάλεσε bank run και μας κόστισε μόλις 200 δισ., όλες οι κοινωνικές ομάδες είναι υπέρ του "ΝΑΙ", νταξ, υποστήκαμε συντριβή αλλά κοιτάξτε κωλοτούμπα ο Αλέκσης, πάει, ξόφλησε. Ωχ, πάλι χάσαμε ρε γαμώτο.
2016: Μας ρίχνετε στα βράχια, φέρατε τους λαθρομετανάστες, ο λαός πεινάει και θέλει εκλογές, κάθε αξιολόγηση που περνάτε με επιτυχία είναι ένα νέο μνημόνιο. Κάτω τα χέρια από τα θαλασσοδάνεια, τα κανάλια και την αγνή και άδολη επιχειρηματικότητα!
2017: Αποκτήσαμε πλεόνασμα 4% ΠΑΡΑ τις αλλοπρόσαλλες οικονομικές πολιτικές που μειώνουν θεαματικά την ανεργία, ίσως γιατί ξέρουν οι αγορές ότι όπου να 'ναι έρχεται ο Μητσοτάκης. Παραιτηθείτε!
2018: Δεν παραιτηθήκατε, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας λένε ότι βγήκαμε από την κρίση, το ΔΝΤ ζητάει συγγνώμη για τα τραγικά λάθη του, κοροϊδία το ότι ρυθμίστηκε το χρέος, είναι τσιράκι των Βρυξελλών κι αυτής της κάργιας της Μέρκελ ο Αλέξης, γι' αυτό τον κανακεύουν όλοι κι έρχονται επενδύσεις. Ο Πολάκης καπνίζει.
2019: Πάμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, θα αρχίσουν εργασίες στο Ελληνικό μέσα στις πρώτες βδομάδες της νέας κυβέρνησης. Που θα μειώσει φόρους, θα ανακουφίσει τη μεσαία τάξη, θα πιάσει 4% ανάπτυξη, δεν θα διορίζει μετακλητούς τους συγγενείς της και θα ακυρώσει την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών.
Οι Financial Times δεν ξέρουν τι λένε, να, κοιτάξτε πώς υμνούσαν τον Τσίπρα που μας κατέστρεψε, σιγά μην πιστέψουμε ότι ο Μητσοτάκης νομοθετεί υπέρ της διαφθοράς και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Τα λέει και η Βούλτεψη στο Liberal, λίγη λογική πια!

via fb Elikas Helix