Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Τερτίπια ... Ποια 70 δις;…

Άλλη μια προσπάθεια εντυπωσιασμού και παραπλάνησης από την πραγματική εικόνα, επιχείρησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την “βοήθεια” του συνόλου των ΜΜΕ που παρέμειναν “αγλαείς” στη δήλωση του Πρωθυπουργού οτι έρχεται στη χώρα με 70 δις, από τη Σύνοδο Κορυφής. Στην πραγματικότητα όμως η χώρα αποκόμισε χθες μόλις 32 δις που κατανέμονται ως 19,5 δις επιχορηγήσεις και 12,5 δις μέσω χαμηλότοκων δανείων, που συνολικά μας κάνουν 32 δις λόγω κορονοιού!

Τα υπόλοιπα 39 δις , μέχρι τα 70 που δήλωσε “περήφανος” ο Πρωθυπουργός και που έσπευσαν να υιοθετήσουν – δήθεν αφελώς – τα ΜΜΕ, είναι ενισχύσεις απο τον κοινοτικό προυπολογισμό της ΕΕ σε βάθος 7ετίας ( περίπου 5 δις κατ έτος ) και είναι λάθος να τα προσθέτεις στα 31,5 του κορωνοταμείου, αφού αυτά θα τα έπαιρνες ούτως ή άλλως και είχαν συμφωνηθεί από πριν. 
ΔΕΝ αποτελούσαν αντικείμενο διαπραγμάτευσης της τελευταίας μαραθώνιας (5 ήμερες ) Συνόδου Κορυφής και εντέχνως το επιτελείο του Πρωθυπουργού τα παρουσιάζει ετσι για να δημιουργήσει – για άλλη μια φορά – επίπλαστη εικόνα θριαμβευτή για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.