Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Σημειώσεις τριημέρου ... (και τα μυαλά στα μίξερ)

Σύνοψη τριήμερου:
• Έστειλαν πάλι λάθος διαστάσεις για τις μάσκες. Στην αρχή έδωσαν διαστάσεις ακόμη μεγαλύτερες απο τις προηγούμενες τόσο που οι μάσκες θα γινόντουσαν κουκούλες και μετά έδωσαν διαστάσεις τόσο μικρές που οι μάσκες θα έβγαιναν τσουρούτικες και θα σκέπαζαν μόνο το στόμα. Τώρα γίνεται της διάστασης το κάγκελο και κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να προχωρήσει η παραγωγή μασκων για τα σχολεία. Προχωράμε. 

• Η ΝΔ ακόμη ψάχνει εισηγητή για να ψηφιστουν τα μνημόνια συνεργασίας που υπέγραψε η Κυβέρνηση της με τη Βορεια Μακεδονία. Προχωράμε. 

• Το Υπ. Εξ. έβγαλε ενα ωραιότατο κοινό ανακοινωθέν για τη συνάντηση Δενδια - Πομπέο στην οποία έγραφε οτι η Συμφωνία των Πρεσπων ήταν ιστορική. Που όντως ήταν δηλαδή. Ναι αλλά ελα μου που αυτοί οι κατσαπλιάδες την ιστορική συμφωνία μεχρι προχθές την πούλαγαν μαζι με μπόλικο σανό ως προδοτικη! Αφου τους πετσόκοψε λοιπόν παλι ο Αλέξης μόλις διάβασε την ανακοίνωση χαμογελώντας μεχρι τα αυτια, τι έκαναν αυτοί οι «άριστοι επιτελικοί τύποι», λετε; Διέγραψαν απο το κοινό ανακοινωθέν τη λεξη «ιστορική» και ανάγκασαν και το αμερικάνικο υπουργείο εξωτερικών να αλλαξει το κοινό ανακοινωθέν στην αγγλική που είχε ανεβάσει στο site του και να διαγράψει επίσης τη λέξη «ιστορική». Γελάνε μέχρι και τα μπλέ καβουρια του Ειρηνικού. Προχωράμε.

• Άφησα για το τέλος αυτό το επος. Το αξεπέραστο, το ανεπανάληπτο που θα πρέπει να γραφτεί βιβλίο πλέον γι αυτό που ζούμε. Ενα επικολυρικό κείμενο αποθέωσης για την υπέρκομψη. Η οποία ντύθηκε σαν


τη θειά μου τη Βασίλω όταν άπλωνε τραχανά, για να δεξιωθει το ζεύγος Πομπεο. Και που ένας πετσωμένος γυμνοσαλιαγκας έγραψε ενα επικολυρικό ύμνο που θα μείνει στην ιστορία ως «η γλώσσα που έφτασε μέχρι το λεπτό εντερο». Εναν ύμνο του στιλ «λαμπυριζουσης και σελαγιζούσης της σελήνης παρά το Λυκαίον όρος, εωράκαμεν την υπερκομψη Μαρέβα»

Λινκ θα βάλω σε σχόλιο. Να φυλαχτει και να διαβαστεί στα σχολεία όλης της επικράτειας. Προχωράμε.

• Μην αφήσετε έναν άνθρωπο να χαλαρώσει ενα τριήμερο. Οχι. Να του βγάλετε τα σκώτια και τα άντερα απ τα γέλια.

 via Elena Milioti