Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Ναι , υπάρχουν λόγοι

Στους δρόμους οι μαθητές ανά την Ελλάδα, μεγάλες οι συγκεντρώσεις στην Αθήνα. Χωρίς λόγο; Για να δούμε τα δεδομένα….

Παρά τις υποσχέσεις η κυβέρνηση δεν ήταν προετοιμασμένη αν και είχε τρεις μήνες μπροστά της για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Οι σχολικές καθαρίστριες δεν έφτασαν στα σχολεία στην ώρα τους και σίγουρα δεν είναι παραπάνω από ότι άλλες (φυσιολογικές) χρονιές.

Ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα αυξήθηκε σε καιρό πανδημίας και αντί για το αίτημα των λοιμοξιολόγων να επιχειρηθεί ο αριθμός των 15 ανά τμήμα, αυτός αυξήθηκε θεαματικά (25-27).

Νέους χώρους δεν βρήκαμε για να σποσυμφορηθούν οι υπάρχοντες. Ναι, υπάρχει έλλειψη σχολικής στέγης αλλά προσπάθεια δεν έγινε καν.

Εκπαιδευτικοί λείπουν; Ναι λείπουν… και δάσκαλοι και καθηγητές παρότι υπάρχουν ανάγκες. Ο αριθμός των προσλήψεων είναι μειωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Γιατί να προσλάβουμε καθηγητές και προσωπικό καθαριότητας όταν μπορούμε να κάνουμε τηλεκπαίδευση; Με ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας σχετικά με τις καταλήψεις των σχολείων, όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.

Μάλιστα στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη των Διευθυντών των σχολείων, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Και καταστολή των καταλήψεων και καμία απάντηση στα αιτήματα των μαθητών για στήριξη του εκπαιδευτικού συστήματος.

Υπάρχουν αρνητές της μάσκας; Σίγουρα υπάρχουν γονείς και μαθητές κατά της μάσκας. Αλλά δεν είναι στο επίκεντρο και δεν αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφία. Που διαδηλώνει με μάσκες και φωνάζει "δώστε λεφτά για την παιδεία, η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία"

Υπάρχουν λόγοι να διαμαρτύρονται και να κινητοποιούνται οι μαθητές; Να μην φοβούνται τους εκβιασμούς της Κεραμέως και τα (χθεσινά) χημικά του Χρυσοχοϊδη; Ναι, υπάρχουν

Γ.Π.