Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Θυμάστε τότε;

Θυμάστε το νόμο Παππά, που εξασφάλιζε μίνιμουμ 400 θέσεις εργασίας/κανάλι και όταν κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣτΕ, έχαιρε η φύσις ολη;
Ε, ξεχάστε τον.
Ο νόμος Πέτσα μειώνει τον αριθμό των εργαζομένων που υποχρεούται να απασχολεί το κάθε κανάλι σε 280. Επίσης, χαρίζει άλλα 20 εκατ. ευρώ στα κανάλια που αφορουν δόσεις που θα ήταν υποχρεωμένα να καταβάλουν για τις άδειες.
(Τα κανάλια θα καταβάλουν μόλις 300.000 ευρώ, αντί για 21 εκατ. ευρώ που προβλεπόταν να μπουν στα δημόσια ταμεία εν μέσω πανδημίας).
Την ίδια ώρα, οι δημοσιογραφοι είναι στα κάγκελα, η ΕΣΗΕΑ κάνει απεργία και στέλνει SMS κάθε τρεις και λίγο και ο Μαρινάκης κατηγορεί την κυβέρνηση πως ο νόμος ευνοεί κυρίως τον καταχρεωμένο ΑΝΤ1 του Κυριάκου (θυμάστε φαντάζομαι τις βόλτες Μητσοτάκη - Μαρέβας το καλοκαίρι του 2018, με το ελικόπτερο του Κυριακού στη διαδρομή Χανιά - Πόρτο Χέλι και πίσω, την ίδια μέρα. Δεν θυμάστε; Οκ, λογικό. Που να θυμαστε).
Δεν είναι όμως ώρα να σηκώνουμε το δάχτυλο, όπως οι μενουμεσπιτάκηδες.
Δεν θα την πληρώσουν οι Υποφάντηδες, οι Παπαχρήστοι, οι Πορτοσάλτηδες και οι Βουλαρίνοι. Ρεπορταζάκηδες και τεχνικοί με 600-700 ευρώ το μήνα, που λιώνουν στην υπερεργασία, θα την πληρώσουν.
Νεοφιλελευθερισμός λέγεται. Δεν είναι ιδεολογία. Είναι ασθένεια και μακροπρόθεσμα σκοτώνει απείρως περισσότερους από τον κορωνοϊό.